Pomoc s odškodněním po dopravní nehodě, pracovním úrazu nebo jiné zdravotní újmě.

Náš neziskový Spolek na ochranu práv poškozených pomůže zcela bezplatně při získávání nároků na majetkovou a nemajetkovou újmu včetně bezplatného právního zastupování.

Cílená propagace v Plzni

Stali jste se účastníky dopravní nehody v pozici poškozeného, přihodil se Vám pracovní úraz bez vlastního zavinění případně jste utrpěli jinou zdravotní újmu např. na veřejném prostranství nebo společenské akci? 

Mnoho lidí v podobné situaci stále neví o možnostech odškodnění, na které mají ze zákona nárok. Často přetrvává názor, že pokud nemají uzavřené žádné životní nebo zdravotní připojištění a utrpěli zdravotní újmu ne vlastní vinou, pak nemají žádné nároky na finanční odškodnění. Opak je ale pravdou, pro takto postiženou osobu zákon pamatuje a přiznává celou řadu náhrad, které může získat. V případě dopravní nehody se finanční náhrady poskytují z povinného ručení viníka nehody, v případě pracovního úrazu pak zpojištění zaměstnavatele, které je pro něho vždy povinné. Též majitel chodníku (většinou obec), majitel nebo provozovatel atrakcí, společenských akcí musí být ze zákona pro tyto případy pojištěn.


Jaké nároky mám při zdravotní (nemajetkové) újmě?

Poškozená osoba má nárok na celou řadu odškodnění, z nich nejpodstatnější jsou: bolestné, ztížení společenského uplatnění a vzniklých trvalých následků, náhrady za ztrátu výdělku po dobu i po skončení pracovní neschopnosti, všechny náklady spojené s léčbou, náklady za léky a zdravotní pomůcky, ošetřovatelskou péči. V případě úmrtí je možné odškodnit duševní útrapy pozůstalých, získat zpět náklady na pohřeb, výživné nezaopatřených dětí atd.


V jaké výši se nároky pohybují?

V současné době se pohybuje ohodnocení bolesti v přibližné výši 260,-Kč/1 bod, každé poškození se ohodnotí příslušným počtem bodů. Pokud zraněná osoba potřebuje pomoc v domácnosti se základními životními potřebami, pak se ošetřující osobě přiznává ošetřovné ve výši 130,-Kč/1 hodinu poskytnuté péče. V případě pozůstalých příbuzných nebo osob citově spjatých je možné získat nárok na duševní útrapy v rozmezí 240.000 až 500.000,-Kč.


Proč se mám obrátit na kvalifikované odborníky?

Pokud se poškozená osoba rozhodne sama řešit své nároky na odškodnění s pojišťovnou viníka, často dojde k tomu, že se pojišťovna bude snažit případ co nejrychleji uzavřít a dohodnout se na pro ni co nejvýhodnější částce, která téměř ve většině případů nebude větší než 60% z celkové částky, na kterou má osoba nárok. Navíc uzavřením případu již nelze se později domáhat vyššího odškodnění, i když by měl na ně postižený nárok. Proto se doporučuje po nehodě nebo incidentu vždy se obrátit na odborné subjekty, které se problematikou odškodňování zabývají.


Jaké budou mé výdaje a kolik zaplatím za zprostředkování?

Pokud poškozená osoba využije služeb Spolku na ochranu práv poškozených, nebude mít se svým případem žádné výdaje. Náš spolek zajišťuje bezplatnou konzultaci případu, pomoc se získáváním potřebných dokumentů, zajištění potřebných revizních posudků a případné právní zastoupení prostřednictvím PRO-BONO advokátů. Náš Spolek na ochranu práv poškozených přivítá jakýkoliv dobrovolný příspěvek na další činnost pouze v případě, že se poškozenému podaří získat finanční odškodnění. Při jakémkoliv neúspěchu při vymáhání odškodnění (naše úspěšnost se pohybuje okolo 95%) i v případě soudního sporu tak poškozený nebude mít jakýkoliv výdaj. Jediný jeho výdaj pak bude čas, který je nutný věnovat vyplňování formulářů, získávání dokumentů a návštěvě revizního lékaře. Vše za asistence spolupracovníků našeho spolku.


Kontakt:

Spolek na ochranu práv poškozených

Sídlo: Lesní 708, 664 01 Bílovice nad Svitavou

Působnost po celé ČR

Tel: 722 357 765

Email: info@spolekopp.cz

www.spolekopp.cz

Autor: Michal Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka