Projekt Totalita zve tento týden i na besedy s pamětníky

V rámci projektu Totalita 1948-1989 se v Plzni uskuteční i besedy s tehdejšími pamětníky listopadových událostí roku 1989.

Cílená propagace v Plzni

Ve středu 23. 10. se od 17 hodin uskuteční v Přednáškovém sále Západočeského muzea beseda s tehdejšími plzeňskými studentskými vůdci, kterou moderuje ředitel Ústavu soudobých dějin AV ČR prof. Miroslav Vaněk. Ve čtvrtek 24. 10. proběhne také od 17 hodin, tentokráte přímo v nafukovacím projekčním dómu na náměstí Republiky, beseda s dalšími aktivisty listopadu 1989 - Pavlem Žáčkem aJosefem Bernardem.

Beseda - Západočeské muzeum - středa 23. 10. 2019

Třicet let. Přesně tolik letos uplyne od sametové revoluce. Přijďte si tuto událost připomenout spolu s vysokoškolskými studenty, kteří stáli u jejího zrodu. Co prožívali během listopadových událostí r. 1989?Jak se na jejich zapojení dívali rodiče? A kdy začali věřit, že všechno dobře dopadne? Na tyto i další otázky se jich v rámci moderované diskuze zeptají historici z Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR. Beseda se uskuteční ve středu 23. října 2019 od 17.00 v přednáškovém sále Západočeského muzea v Plzni.

Beseda - Projekční dóm - čtvrtek 24. 10. 2019

Jak prožíval události na Národní třídě i vyhlášení studentské stávky tehdejší student žurnalistiky a pozdější historik, šéf Ústavu pro studium totalitních režimů Pavel Žáček? Jak se povedlo dnešnímu hejtmanovi Plzeňského kraje Josefu Bernardovi přivést v rozhodující listopadové dny dělníky z plzeňské Škodovky na náměstí? O tom budou oba pánové diskutovat v rámci speciální besedy v rámci projektu Totalita ve čtvrtek 24. října od 17 hodin v projekčním dómu na náměstí Republiky.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.10.2019 09:20



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka