První den výstavy Jsme stvořeni k tvoření vynesl krásných 6 340 Kč pro nový mobilní hospic v Tachově!

Ve čtvrtek 23.7. byla v knihovním sále muzea Českého lesa v Tachově v rámci barokní klášterní slavnosti zahájena prodejní výstava Jsme stvořeni k tvoření. Srdečně děkujeme všem lidem s otevřeným srdcem, kteří darovali díla a výrobky do této výstavy - bylo jich více než 40.

Cílená propagace v Plzni

 Do konce srpna máte možnost si na výstavě udělat radost krásným uměleckým dílem nebo výrobkem. Můžete zde vidět i zakoupit obrazy od akad.malíře Vladimíra Filáčka, akad.malíře Vladimíra Hadomomského, J. Rombalda. Dále díla místních regionálních umělců -  akad. malířky Iriny Slámové,  Jana Rybeckého, Svatavy Horáčkové, Heleny Johanové Matlasové, Ivany Kubíčkové, Dušana Kokaisla, Petrakeana, Pavla Voltra, Bohuslava Turnera, Marcely Krupičkové, Margarety Náhlovské, Lucie Wali, Miroslava Ludvíka, Andrey Huclové. A dále krásné výrobky mnoha tvořivých lidí i dětí. Svá dílka darovali např.také amatérští řezbáři - Aleš Turner  sošku bizona a Karel Maňura betlém. V předsálí se sešla díla syna a maminky - známý tachovský cestovatel Jiří Krupička věnoval 30 krásných a působivých fotografií ze svých cest a také daroval obrázky po své mamince Marcele Krupičkové, o které byl velký zájem. Prodala se třetina z téměř 40 obrázků.
Některá umělecká díla můžete získat za výhodnou cenu. Např. obraz Na Sázavě od akad.malíře Vladimíra Filáčka, kdy se cena díla pohybuje až kolem 20 000 Kč, můžete zakoupit za  5 000 Kč.
Samozřejmě veškerý výtěžek navýší částku potřebnou pro vznik nového mobilního hospice v Tachově.
Hospic Sv.Jiří, pobočka v Tachově, začne pomáhat potřebným od ledna 2016, pokud se podaří získat dostatek financí. Zatím máme téměř třetinu potřebnou na rok 2016,tým (lékařky, zdravotní sestry, sociální pracovnici, duchovní, psychologa, dobrovolníky), prostory.
Služby mobilního hospice nejsou zatím hrazeny z veřejného pojištění, proto je odkázán na dary a granty.
Pokud byste si na výstavě nic nevybrali a přesto chcete hospic podpořit, můžete přispět na transparentní účet u Fio banky 2400 723 426 / 2010. Děkujeme!


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 26.07.2015 22:20




7 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka