První ročník Škodaland Race Junior se těšil nebývalému zájmu

V neděli 10. června se v multifunkčním areálu Škodaland v Českém údolí uskutečnil ve spolupráci Městského obvodu Plzeň 3 a spolku Kukačky, z.s. první ročník překážkového běhu pro děti Škodaland Race Junior. Vysoká účast překonala všechny optimistické scénáře.

Cílená propagace v Plzni

„Závod se skládal ze dvou částí – samotného závodu adoprovodného programu ve formě soutěží, různých vystoupení a dalších zábavných složek. Stejnou trať absolvovaly i hendikepované děti, které dostaly stejná ocenění aodměny, jako jejich zdravější kamarádi. Přestože to byl první ročník, účast čtyř stovek dětí nás velice, přesto mile překvapila“, informuje organizátor sportovní akce Michal Boháček.

Kvůli velké účasti se závody jednotlivých kategorií, tedy 4 - 5 let, 6 - 7 let, 8 - 9 let, 10 - 11 let a12 - 13 let, rozdělily do několika běhů. Průběžně se vyhlašovali nejlepší tři zjednotlivých běhů, kteří obdrželi poháry a také pozornost od Městského obvodu Plzeň 3. Všechny zúčastněné děti dostaly na památku medaili. Celkovým vítězem s nejlepším časem se pak stal čtrnáctiletý Filip Ženíšek z Třemošné, který kromě jiných ocenění dostal i největší, putovní pohár, který příští rok předá dalšímu celkovému vítězi dětského překážkového běhu.

„Rádi jsme na našem obvodě podpořili tento druh sportovního vyžití pro děti a rodiče. Zvlášť, když si ho mohou vyzkoušet i děti hendikepované. Mám radost, že spolu s rekordní dětskou účastí našlo cestu do sportovního areálu mnoho dospělých, takže celková účast na této akci byla kolem 1300 osob“, říká Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu.

„Každá akce, která zvedne děti od počítačů, herních konzolí a mobilních telefonů aprověří jejich fyzickou a psychickou zdatnost při překonávání překážek, má smysl. Všichni účastníci tohoto závodu mají můj obdiv“ dodal Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.06.2018 16:55




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka