Režisér Balkins ve Varech už 2x natáčel. Zlatokopka měla velký úspěch! Bude Balkins řádit ve Varech i za rok?

Přečtěte si rozhovor s režisérem a youtuberem Balkinsem, který natočil na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary nejúspěšnější video, které se blíží půl miliónu shlédnutí! Bude Balkins řádit ve Varech i za rok?

Cílená propagace v Plzni

Jaký máte vztah ke Karlovarskému kraji a konkrétně k Filmovému Festivalu?

Karlovarský kraj miluji! Sice ho nenavštěvuji pravidelně, ale patří mezi mé nejoblíbenější a to díky filmovému festivalu, na kterém jsem již druhým rokem natáčel video pro svůj pořad na YouTube. Minulý rok se mi zde povedlo natočit zatím nejúspěšnější video s téměř půl miliónem shlédnutí! S tím jak se blížil letošní ročník, se začali ozývat fanoušci, zda chystám nějakou show ve Varech i letos a to byla výzva.

Minulý rok jsem s Ferarri testoval věrnost zlatokopky a letos jsem zinscenoval scénu, ve které jsem si na pokoj pozval slečnu, kterou jsem dostal do nepříjemné situace, kdy na pokoj přišla i má „filmová“ přítelkyně, která zahrála scénu, že jsem ji právě se slečnou nevěrný! Ještě než divák uvidí jak slečna zareagovala, nechám ho podívat se do LA, kam jsem letěl před Filmovým festivalem, a kde jsem také natáčel. V Hollywoodu jsem pak narazil na zajímavého člověka, říká vám něco Alan z filmu Pařba ve Vegas?

VIDEO: Zlatokopka z Filmového Festivalu

Podívejte se na úspěšné video Zlatokopka z Filmového Festivalu!

Další zajímavé video Z LA na Filmový festival

Jaký máte ztah k filmům a jaký je váš filmařský cíl a sen?

Kladný vztah k filmům mám od malička a stále přetrvává! Vždy jsem chtěl okolo natáčení vědět více, bylo pro mě zajímavější zkoumat, jak se co natáčelo a tak jsem vždy strávil více času při hledání různých filmů o filmu, behind the scenes videí a podobně. Natočit svůj vlastní film (a né jeden) je mým snem, na to ale potřebujete nejen spoustu peněz, ale i spousty zkušeností. Nyní se věnuji natáčení nízkorozpočtových videoklipů, reklamních spotů či pořadů – takže stále nabírám zkušenosti, abych se jednou mohl dostat i k filmu svému! Například mám rozepsanou komedii z vesnického prostředí, která je sepsaná na základě pravdivých příběhů a zážitků lidí, které jsem potkával, když jsem zašel „na jedno“ mezi šumavský štamgasty.

Co byste poradil začínajícím youtuberům?

No, popravdě se za youtubera vůbec neberu, pro mě je youtuber člověk, kterého YouTube živí a svá videa vysílá pravidelně a to v mém případě neplatí. Jak jsem již zmiňoval, živí mě tvorba videoklipů a reklamních spotů, což je dost náročné spojit dohromady ještě s pravidelným natáčením na YouTube. Nicméně se budu nyní snažit dělat pořad častějí, než jednou za půl roku :-)

Jaké české filmy nebo herci patří mezi vaše nejoblíbenější?

Rozhodně Dědictví aneb kurva hoši, gutentag, to mohu vidět pravidelně a vždy se zasměju! Pak mám rád Postřižiny, dále Hoří má panenko, kde se objevuje vynikající herec Josef Šebánek, filmy od Jana Svěráka, filmy s Radoslavem Brzobohatým či Vlastou Burianem. Z novější filmografie jsem si oblíbil Ivana Trojana, Jiřího Macháčka, Miroslava Krobota, Annu Geislerovou, Terezku Voříškovou a nebo velmi talentovanou Haničku Vagnerovou.

Jaký filmový žánr máte v oblibě a jaký ne?

Mám rád komedie, nyní i scifi z blízké budoucnosti, filmy podle skutečné události. Co mě nebere, jsou westernovky.

Jaký je váš oblíbený režisér a jaký film na vás zapůsobil v poslední době?

Clint Eastwood, Steven Spielberg, je jich spouta a mezi filmy, které jsem v poslední době viděl, Truman Show (1998), Slaměný vdovec (1955), Kolonie (2015).

Chystáte příští rok na Filmovém festivalu další show, v podobě prank videa?

Prozradím jen, že budu opět natáčet :)

Děkuji za rozhovor

Honza Vavřička, REGIONZAPAD.CZ

Podívejte se také na další Balkinsova videa:

Soutěžně reklamní spot pro Penny market: https://www.youtube.com/watch?v=htsv03OXILs

Videoklipy:

Pavel Horejš - Učitel (Official Video)

2RAIN - Odejít (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

QLF - AHG

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 18.10.2018 12:28




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka