Rozhovor s Radkou Skácelovou - finalistkou Česko-Slovenské MISS 2015

Finalistka soutěže Česko-Slovenská MISS 2015 Radka Skácelová považuje Plzeň za takovou naši Českou perlu a také podporuje charitativní projekt Vostrá krása. Přečtěte si rozhovor!

Cílená propagace v Plzni

Rozhovor s finalistkou Česko-Slovenské MISS 2015

Odkud pocházíte? Jaké je Vaše rodné město?

Pár let už bydlím v naší matičce Praze, ale narodila jsem se v Rokycanech, dětství prožila v Hodoníně na Jižní Moravě, po střední škole Brno a později Mladá Boleslav. A do toho je ještě mámina část rodiny ze Slovenska, takže jsem tak trochu všude zdejší :-). A všude se cítím moc dobře.

Co je u vás doma nejkrásnější? Proč bychom měli přijet do Vašeho města?

Nelehká otázka, na Praze se těžko hledá něco krásného :-) U Rokycan by leckoho nadchla krása Podbrdské krajiny, sídlí zde společnost Pomocné tlapky o.p.s., která se i s podporou ČSMISS zabýva výcvikem asistenčních psů a město je kousíček od Evropského hlavního města kultury, Plzně :). V Hodoníně zase okolní vinařská oblast, velké množství slavností, muzeum rodáka, státníka, polika, filozofa a pedagoga Tomáše Garrigua Masaryka. Brno má BVV-veletrhy, Moto GP, super večerní život v centru, vysoká koncentrace krásných žen. Mladá Boleslav? :)) automobilka, muzeum aut, Rally Bohemia.

Proč se účastníte soutěže Česko-Slovenská MISS?

Česko-Slovenská MISS má pro mě trochu jiný význam, hlubší, než by se asi obecně čekalo… Beru to jako mou osobní zkoušku... Neb jsem v nedávné minulosti byla rok a půl dost vážně nemocná, musela jsem přerušit studium, nemohla pracovat (neměla sílu), nesměla na denní světlo kvůli lékům, vyhodilo mě to z běžného společenského života, dost vytříbilo lidi kolem mě a sebevědomí mi to srovnalo se zemí. Po léčbě jsem začala chodit ke koučce a spolu s ní a pár přáteli si postupně stavím nový život, defacto od nuly. Nemoc mi postihla převážně levou část kůže na tváři a spolu s léky jsem vypadala doslova jako zombie v rozkladu. Takže jsem dlouhou dobu bojovala s pocitem ohavnosti, stydu atd. Dnes mám díky dobrým doktorům jizvy na tváři vyhlazené a už hojím jen šrámy na duši. Za tu dobu jsem se díky mé koučce, které tímto nesmírně moc za všechno děkuji, naučila mít ráda víc než kdy dříve a našla v sobě sílu, naučila se čistit od stresu, nebýt tak negativní, depresivní, vysílat do okolí lásku, pracovat s energií a prostě být lepším člověkem. Česko-Slovenská MISS je taková moje závěrečná zkouška. A moc doufám, že i díky ČS MISS poznám další super lidi, zažiji krásné chvíle a budu si o to víc užívat života. Moc se mi totiž zamlouvá, že jde o skupinu lidí, která ráda pomáhá druhým, která má srdce na pravém místě.

Prozraďte mi vaše životní úspěchy, ze kterých máte radost. Ať už ze soutěží krásy, modelingu nebo z oblasti studia, tvorby či sportu.

To by bylo nekonečné čtení :-) neb jsem typ, kterému už udělá radost každá maličkost. Tak třeba, docela mi činilo radost být součástí Prague Fashion Weeku, DesignBlok Fashion Weeku, zažít úžasnou atmosféru celovečerní přehlídky prádla Top Secret. Mám ráda Motorsport, takže práce na Rally a MotoGP je pro mě taky zážitek. Taky přehlídky pro Osmana Laffitu, nebo pro Nadaci krásné Terezky Maxové. To jsou tak super momenty, že bych je přála zažít každé z nás… Ale samozřejmě, radost a úspěch v životě mi nestojí jen na modelingu :-). Ráda kreslím, figurální kompozice komiksového typu. Někoho mé kresby pohoršují, někoho baví. Pro mě je to hlavně můj ventil, zavřu se sama se sebou na 10h v pokoji, vypnu hlavu a nevím o světě. I to je dobré umět si myslím a moc si takové chvíle s hudbou v uších užívám. Znovu jsem začala studovat, tentokrát marketingovou komunikaci. K Bosu, Gymballu, TRX a běhání jsem si našla další sport, jsem nově v teamu Prague Black Cats. 13.června jsem si jela do Polské Łódź pro naprosto dokonalé štěňátko, které všem okolo mne rozdává radost a lásku, jmenuje se Sasha :-).

A hlavně, mám pár opravdových přátel a za životní úspěch považuji i to, že jsem zase zdravá, poučená a silnější než dřív.

Jaký muž je podle vás krásný?

Mně imponují ambiciozní, inteligentní, sebevědomí muži, kteří na sobě chtějí neustále pracovat a růst… A je pro mě nesmírně důležité, aby se ve vztahu jeden od druhého chtěl učit, bez urážlivosti, ega, povrchností…aby uměl přiznat svou chybu a pracovat na ní, uměl mi ukázat tu mou, komunikoval otevřeně a byl spolehlivý. Se vzhledem u mě mužská krása nemá nic společného.

Jaký je Váš vztah k Plzni, kde se na podzim koná finále soutěže Česko-Slovenská MISS?

Plzeň beru jako takovou naši Českou perlu, která ještě s pár dalšími městy utváří charakter našeho národa, naší kultury, historie. Mám to město moc ráda a těším se na další zážitky spojené s Plzní. Tímto bych ráda poděkovala organizátorům i městu za famózní Rock For People! To byla pecka! Těším se s přáteli na další plesovou sezónu.

Jako finalistka soutěže Česko-Slovenská MISS podporujete literární projekt Vostrá krása. Máte ráda fantazii? 

Určitě ano, fantasy je můj oblíbený, né-li nejoblíbenější žánr spolu se scifi, ať ve filmech, nebo mých kresbách. Bez lidí s fantazií by lidstvo stále žilo v jeskyních a bylo by děsně nudné :-).

Knížku Vostrá krása bude ilustrovat Petr Šrédl, který namaloval vaši karikaturu. Jak se vám s Petrem spolupracovalo a jak se vám karikatura líbí?

Tak Petr mi přišel hodně v pohodě, vyzařovala z něj pozitivní energie, pořád se na nás hezky usmíval a srandoval :-), ta jeho karikatura byla už jen taková třešnička, na té jsem se hodně nasmála :-).

Co byste dělala, kdybyste mohla být 1 den neviditelná?

Jelikož nemám nadpřirozené schopnosti, tak být neviditelná asi nezávisí ani tak na mně, jak na ostatních :))). Ale občas si takový stav vyloženě přeji a jdu mu naproti. V takový den nosím dost nenápadné oblečení a jsem od hlavy k patě k nepoznání, brýle, čepice, klobouk, šátek, prostě šedá myška. :) Ale tak to má, myslím, hodně žen.



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka