Ski&Bike Špičák – plný provoz a zpevněné sjezdovky

Areál tento víkend nepořádá žádnou akci – celý je k dispozici jen lyžařům a snowboardistům.

Cílená propagace v Plzni

V průměru 90 cm prašanu (někde pak i více než 1 metr) má nyní na sjezdovkách Ski&Bike. Všechny tratě včetně snowparku jsou otevřené, stejně jako všechny vleky v provozu.

„Napadaná kvanta sněhu z předchozích dnů už mimo našich roleb zpracovaly i fyzikální síly, takže základ i povrch sjezdovek je pevně utažený. A díky tomu, že nepřetržitě mrzne, vydrží ve velmi dobrém stavu po celý den,“ komentuje aktuální stav provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

O víkendu se tady nekoná žádný sportovní podnik ani společenská akce, takže pro lyžaře a snowboardisty neplatí žádná omezení. Momentálně vystřídalo mraky a sněžení slunečné počasí, které má podle předpovědi vydržet i na víkend.

V pracovních dnech týdne se jezdí úplně bez front. V sobotu a neděli se čekací doby i přes velkou návštěvnost pohybují mezi 5 až 10 minutami a to pouze na sedačkové lanovce.

Další aktuální info (včetně záběrů z kamer u rozhledny a nástupu na lanovku): www.spicak.cz.

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí v okolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka