Ski&Bike Špičák nabízí pořád výborné podmínky pro lyžování a snížené ceny. V sobotu 19. března tradiční „Jízda přes louži“.

Zimní počasí s dostatkem sněhu a příjemnými teplotami během dne hlásí na šumavském Špičáku.

Cílená propagace v Plzni

„Od neděle nám připadlo 20 cm prašanu. Podmínky v uplynulých dnech byly a i nyní stále jsou snad nejvíce zimní v průběhu letošní sezony. K tomu nízká návštěvnost a o téměř čtvrtinu snížené ceny. Více si asi lyžaři na konci sezony přát nemohou,“ uvedl k aktuálním podmínkám ve svém středisku provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

„Na víkend ke všem otevřeným sjezdovkám (všechny hlavní tratě) ještě přibude horní úsek černé Šance, v provozu nadále zůstává i snowpark,“ dodává Kasík. V průměru nyní na Špičáku mají 35 – 40 cm sněhu. Mimo hlavní událost víkendu a jeden z vrcholů zdejší zimní sezony – Jízdu přes louži (info níže), se tady ještě v sobotu 19.3. koná finálový závod mládeže v rámci seriálu Šumavský pohárek na rodinné Spodní Šanci. Od sobotního poledne do večera je proto tato sjezdovka pro veřejnost uzavřena. V sobotu se tady nekoná ani večerní lyžování (v pátek ale normálně je). V neděli už žádná omezení v areálu nebudou.

Už od pondělí 14. března až do ukončení letošní sezony – plánováno na Velikonoční pondělí 28.března, se na Špičáku lyžuje za nižší ceny vedlejší sezony. Celodenní skipas pro dospělého stojí 490,-Kč (oproti 610,- Kč v hlavní sezoně), mládež do 14 let 325,- Kč (405,- Kč v hlavní sezoně) a rodinná jízdenka (platí jen dva dospělí, všechny vlastní děti jsou zdarma) 1115,-Kč (1390,- Kč). Další ceny a aktuální podmínky na www. spicak.cz

Přes louži podvanácté.

V minulosti se přípravy na vybudování 20 metrů dlouhého a zhruba 1,3 metry hlubokého bazénu, tedy „louže“, kterou se soutěžící snaží překonat, odbyly v jednom dnu. Letos si na Špičáku s jejím vyhloubáním u dojezdu sjezdovky číslo 2 U Zalomeného, kousek od nástupu na lanovku, pohrají více.

„Začneme už v průběhu pátku 18. března. Nejprve se musí přihrnout ještě nějaký sníh a rolba pak upraví základovou desku, v níž se bude hloubit jáma, do absolutní roviny. Jde svým způsobem o hodinářskou práci,“ popisuje práce Radek Vaniš se Ski&Bike Špičák. Do sněhového výkopu se následně vloží nepropustná fólie a začne se s napouštěním vody z horského potoka. To potrvá pár hodin, než bude hladina zarovnaná s horním okrajem.

Nakonec se upraví nájezd k louži, ohraničí prostory pro diváky a atraktivní podívaná, kde si každoročně užívá recese zhruba 50 přímých aktérů a mezi 1000 až 2000 diváků, může v sobotu 19. března v 15:30 začít.

„Jestli se nebojíte studené vody s teplotou mírně nad nulou, je vám minimálně 15 let, tak si na lyžích, snowboardech nebo nějakém speciálním vozítku, můžete vyzkoušet, jaký je to pocit prosvištět nebo zasvištět do studené horské lázně,“ zve za pořadatele ze Ski&Bike Špičák na sobotu R. Vaniš. Aquaplaning je v tomto případě na rozdíl od jízdy v autě výhodou, smyk tady nehrozí.

Start 12. ročníku Jízdy přes louži je hned vedle občerstvovací stanice kiosku U Sekyrek. Přihlášky do závodu se přijímají od 15:00 do 15:30 hodin přímo u louže. S každým absolvovaným kolem se zkracuje nájezd a vítězem se stane jedině ten, kdo se nezanoří do vody. Startovné ani vstupné se neplatí.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka