ŠKODA SUPERB absolvuje celou Tour de France jako ředitelský vůz

Vůz ŠKODA SUPERB absolvuje celou trasu Tour de France jako ředitelský vůz – tzv. ‚Red Car‘ a poslouží řediteli závodu Christianu Prudhommeovi jako mobilní dispečink.

Cílená propagace v Plzni

Mladá Boleslav, 26. června 2017 – V sobotu 1. července bude odstartován 104. ročník Tour de France. Po Grand Départ v Düsseldorfu na profesionální cyklisty čeká celkem 21 etap, čítajících celkem více než 3 500 kilometrů. Na pařížském bulváru Champs-Elysées se pak bude konat velké finále, kde 23. července závodníci projedou cílem. ŠKODA nejslavnější cyklistický závod světa podporuje už od roku 2004 jako oficiální partner a dodavatel oficiálního vozu, v roce 2017 se tedy závodu účastní již počtrnácté. Startovní pole doprovodí i špičkový model SUPERB, který pojede jako červený ředitelský vůz, tedy mobilní dispečink ředitele závodu Christiana Prudhommea. Česká značka poskytne celkem 250 pořadatelských a doprovodných vozů.

Žhavá novinka: při úvodní etapě v Düsseldorfu vybrané týmy doprovodí i tři vozy ŠKODA KAROQ.

ŠKODA kromě toho potřetí sponzoruje i Zelený trikot pro nejlepšího sprintéra.

Začátkem července se zraky fanoušků cyklistiky upřou k Německu. V Düsseldorfu začne v sobotu 1. července časovkou jednotlivců první etapa letošní Tour de France. O den později začne v porýnské metropoli také druhá etapa, která účastníky dovede do belgického Lutychu. Třetí den závodu vjedou profesionální závodníci poprvé na francouzské území – v rámci Tour de France 2017 tedy projedou celkem čtyři země, mimo jiné i Lucembursko. Cíl 104. ročníku tohoto vrcholného cyklistického podniku bude 23. července na bulváru Champs Elysées v Paříži. V celkem 21 etapách závodníci ujedou 3 540 kilometrů.

250 pořadatelských a doprovodných vozů ŠKODA

ŠKODA podporuje slavný závod okolo Francie od roku 2004 a letos tedy bude oficiálním partnerem a dodavatelem oficiálního vozu již počtrnácté. Značka celkem poskytne 250 pořadatelských a doprovodných vozů. Součástí flotily jsou mimo jiné i nová SUV ŠKODA KODIAQ, výrazně modernizovaná ŠKODA OCTAVIA a vozy ŠKODA SUPERB. Vlajková loď české značky povede peloton jako ředitelský vůz, takzvaný ‚Red Car‘. Nápadná limuzína SUPERB v odstínu červená Corrida má panoramatickou prosklenou střechu, kterou lze otevírat i tlačítkem ze zadního sedadla. Ředitel Tour Christian Prudhomme se tak může při otevřené střeše vzadu postavit. Má tak optimální přehled o celém pelotonu, než povolí start etapy. Díky řadě dalších technických prvků je SUPERB ideálním mobilním dispečinkem Tour: limuzína je vybavena několika vysílačkami fungujícími na různých kanálech, díky nimž může šéf závodu sbírat informace a na jejich základě udílet sportovní nebo bezpečnostní pokyny. Jako naprostou novinku nasadí ŠKODA v rámci premiérové etapy v Düsseldorfu tři nové vozy řady ŠKODA KAROQ, které budou v roli servisních vozů doprovázet tři týmy.
Během třítýdenního závodu urazí flotila 250 vozů značky ŠKODA zhruba 2,8 milionu kilometrů. Od roku 2004 ujely tyto vozy v součtu více než 30 milionů kilometrů. Servisní tým značky ŠKODA zajistí, že všech 250 vozů bude každý den dokonale připravených na příští etapu.

Vedle funkce oficiálního vozu podporuje ŠKODA Tour de France potřetí v řadě jako sponzor Zeleného trikotu pro nejlepšího sprintéra.

Nová kampaň značky ŠKODA: ,Ride on‘
Třítýdenní Tour de France je pro profesionální cyklisty, fanoušky cyklistiky i hobby-cyklisty každoročně vrcholnou událostí. Pro účastníky to znamená vydržet a jet dál, i když se kopce zdají být nepřekonatelné. V duchu tohoto mixu bojovného durcha a motivace se nese nova 360stupňová kampaň značky ŠKODA, kterou automobilka zahájila k letošnímu ročníku Tour. Její heslo zní ,Ride on‘.

ŠKODA prezentuje svou novou kampaň ,Ride on‘ prostřednictvím několika sociálních sítí, jako je Facebook, Twitter a Instagram i na speciálních webových stránkách: https://www.welovecycling.com/wide/tour-de-france-2017/. Zde automobilka poskytuje nadšeným fanouškům cyklistiky veškeré informace o největším cyklistickém závodě světa, představí speciální verzi hitu skupiny Queen ,Bicycle Race‘ a nabídne také šanci vyhrát exkluzivní VIP-zájezd na Tour de France.

ŠKODA kormě toho prostřednictvím WeLoveCycling.com nabízí další internetovou platformu, zcela věnovanou cyklistice. Návštěvníci stránek tu najdou například portréty profesionálních závodníků, užitečné rady pro nákup jízdního kola nebo doporučení z oblasti výživy. Jsou tu k vidění videoportréty aktuálních hvězd cyklistické scény, mezi nimi se představuje šestinásobný zlatý medailista z paralympiády Jiří Ježek nebo Stephen Roche, vítěz Tour de France, Giro d´Italia a Mistrovství světa v silniční cyklistice. Na WeLoveCycling.com se mohou fanoušci také zúčastnit soutěže o Tour de France o atraktivní ceny. Kdo chce vědět, jaký typ ze ŠKODA Vélo Family je, zjistí to pomocí interaktivního kvízu.

Historie automobilky začala jízdním kolem
Vášeň pro cyklistiku sahá u automobilky z Mladé Boleslavi až do samých počátků firemní historie, která začala právě výrobou jízdních kol. V roce 1895 – tedy před 122 lety – založili Václav Laurin a Václav Klement v Mladé Boleslavi manufakturu na výrobu jízdních kol. Už o deset let později vyjel z výrobních hal mladé firmy první automobil – vůz Voiturette A. V roce 1925 došlo k fúzi společností Laurin & Klement a ŠKODA. Dnes je cyklistika jedním z pilířů strategie sponzoringu značky ŠKODA. Česka automobilka se na mnoha úrovních angažuje jako ,motor cyklistiky‘: vedle Tour de France a závodu kolem Španělska (‚Vuelta‘) podporuje automobilka i další mezinárodní cyklistické závody a akce masové cyklistiky na národní a mezinárodní úrovni. Do rozšířené nabídky produktů značky ŠKODA patří také jízdní kola a cyklistické doplňky.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky ŠKODA ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 26.06.2017 15:48




2 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka