Skupovou ulicí prošel lampionový průvod

Čtvrteční podvečer patřil dobrodružné cestě za borskými pohádkovými bytostmi spojenou s lampionovým průvodem, kterou uspořádalo Centrum volného času Skupovka ve spolupráci s plzeňským centrálním obvodem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přítomné děti v pouti za pohádkovými bytostmi doprovázela „mocná královna světel“, která ochraňuje před tmou. V roli pohádkových bytostí se ocitl i starosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka a I. místostarosta Petr Baloun.

„Jsme naprosto nadšení. Akce se zúčastnilo přes 1 000 lidí, ale vše proběhlo na jedničku. Děkujeme dětem i rodičům, že dorazili, ale i pohádkovým bytostem, které neúnavně úkolovaly stovky dětí. Je vidět, že lidé nejen z Bor na podobné akce slyší a vracejí se. Děláme to srdcem, tak snad je to vidět“, sdělila Barbora Vlnová, koordinátorka projektů Centra volného času Skupovka.

Po absolvování trasy čekalo na děti i jejich rodiče příjemné překvapení – občerstvení ve formě teplého čaje a sušenky včetně horkého „svařáku“. Děti navíc dostaly od obvodu malý dáreček a také ochranné reflexní pásky od Městské policie Plzeň.

"Moc mne potěšilo, že jsme byli osloveni ke spolupráci na této akci, včetně naší osobní přítomnosti a role v maskách. Rozzářené dětské oči a úsměvy rodičů nás moc potěšily a přesvědčily nejen o tom, že podobné akce mají smysl ale i nás naplnily dobrou náladou“, řekl David Procházka, starosta centrálního obvodu.

„Jsem rád, že pořadatelé ani lidé nezanevřeli na milou tradici lampionových průvodů, které však byly v minulém režimu spojeny s povinnou účastí a bohužel pro mnohé se tak staly symbolem totality. Historie lampiónových průvodů přitom sahá až tisíce let zpátky a velmi oblíbené byly i za první republiky“, doplnil Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.


Titulní foto Centrum volného času "Skupovka, ostatní MO Plzeň 3

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.11.2019 11:03




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka