Skvrňanští dobrovolní hasiči se mohou dočkat rekonstrukce a rozšíření své zbrojnice

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Skvrňany je jednou z nejaktivnějších plzeňských jednotek a její početní stav se pohybuje kolem 20 členů. Dlouhodobým využíváním a přetěžováním stávajících prostor víc než bylo původně plánováno, dochází ke snižování životnosti stávající budovy.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Za dlouhá léta činnosti této jednotky dobrovolných hasičů se výrazně navýšil stav mobilní a pomocné techniky, stejně tak došlo k navýšení dalších věcných prostředků, které s ohledem na jejich pořizovací hodnotu již není možno skladovat mimo budovu“, informuje David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

V první etapě rekonstrukce by měl být objekt modernizován zhlediska technického vybavení budovy. Vzniknout by mělo jedno garážové stání, dílny a čisticí místnosti.

„Chtěli bychom využít dotační program uplatněním žádosti o dotaci zministerstva vnitra a Plzeňského kraje, kde je možnost získat až 7,5 milionu korun. Ostatní náklady chceme financovat zvlastních zdrojů, tedy z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 3“, dodává Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Ve druhé etapě by pak mohlo dojít k nástavbě druhého patra, čímž by vzniklo odpovídající sociální zařízení a zázemí pro ošetřování výzbroje.

„Všichni doufáme, že naše žádosti o dotace budou uspokojeny a  s využitím finančních prostředků našeho obvodu se nám povede zlepšit funkčnost objektu pro zásah a zlepšení podmínek pro sbor dobrovolných hasičů“, řekl Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.07.2018 13:21




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka