Špičák hlásí slunce a stále parádní lyžování

Článek přináší aktuální sněhové zpravodajství ze Šumavského Ski&Bike Špičák a info o připravovaných akcích na víkend.

Cílená propagace v Plzni

Závody ve slalomu a obřím slalomu všech věkových kategoriích

O víkendu se tady jedou krajské závody ve slalomu a obřím slalomu všech věkových kategoriích.

Špičák, Železná Ruda, 12.2. 2015. Slunečné počasí s výhledem i na celý nastávající víkend panuje na šumavském Špičáku. „ Na sjezdovkách stále máme v průměru 60 cm sněhu a podmínky pro lyžování pořád velmi dobré. Slunečné dny provází i teplotní inverze - u nástupu na lanovku je chladněji než na vrcholu, ale zatím to vůbec nevadí kvalitě tratí,“ uvedl k aktuálním podmínkám těchto dnů ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

V sobotu 14. a v neděli 15. února se v areálu konají krajské lyžařské závody ve všech kategoriích – od žactva po dospělé, takže bude omezen provoz na spodní části sjezdovky číslo 3 (Slalomové). „ Úsek, kde se pojede slalom a obří slalom bude viditelně označen a dá se objet po jiných sjezdovkách,“ doplnil Kasík.

Aktuální info na www.spicak.cz.

_________________________________________________________________________________

Charakteristika střediska.

Ski&Bike Špičák (Železnorudsko) už léta patří mezi tradiční TOP české areály. Jeho sportovní sjezdovky v kombinaci s lehčími tratěmi pro rodiny s dětmi či precizně zvládnutá lyžařská škola potěší širokou skupinu lyžařů a snowboardistů všech úrovní sjezdového lyžování.

Na rozdíl od společenského shonu a leckde jinde přeplněných sjezdovek tady najdete pohodové vyžití jak pro začátečníky, tak i lyžařské fajnšmekry. Nikde jinde v ČR se během chvíle nesvezete na nejprudší české sjezdovce - Šance se sklonem až 100 % (45°). Kousek pod ní si pak na mírném svahu její mladší „sestry“ Spodní Šance užijete alpské parametry (šíře 70-120m). Ta má od loňska též svůj samostatný vlek, je osvětlená pro večerní lyžování a nabízí měřený slalom pro veřejnost.

Na sjezdovce Lubák opět vznikne snowpark Freestyle Area. Stará se o něj specializovaná firma se zkušenostmi zalpských středisek. Lajny si tu „střihnou“ jak experti, tak i méně zdatní jezdci včetně dětí, kteří si vše budou chtít třeba jen vyzkoušet.

Délka sjezdovek: 8,5 kilometrů, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních sjezdovek: černá – Šance (nejprudší vČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků scelkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí v okolí.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka