STŘÍBRSKÁ ZUŠ SE PREZENTUJE V SENÁTU

Základní umělecká škola Stříbro a senátor Miroslav Nenutil pořádali v úterý 21. března 2017 v Předsálí jednacího sálu Senátu PČR ve Valdštejnském paláci v Praze už pošesté vernisáž prací žáků základních uměleckých škol ze senátního obvodu č. 3.

Cílená propagace v Plzni



Zúčastnily se jí základní umělecké školy z Františkových Lázní (9 prací), Plané (3 práce), Stříbra (21)a Tachov (4 práce). Potřetí se zúčastnila také partnerská základní škola z Waidhausu ze SRN (10 prací).Výstavu zahájila paní Eva Baránková z oddělení senátních služeb, senátor Miroslav Nenutil, ředitel ZUŠ Stříbro František Kratochvíl a starostka Waidhausu Margit Kirzinger. Za německou delegaci, která přivezla 20 žáků základní školy, poděkovala česky žákyně Albertová. Kromě výše uvedených hostů nechyběl ani starosta města Stříbra Karel Lukeš, místostarosta města Stříbra Martin Záhoř, ředitel Grundschule Waidhaus a další hosté z Františkových Lázní, Stříbra, Plzně, Prahy a dalších míst České republiky.  " Tuto krásnou vernisáž navíc obohatilo hudební vystoupení, ve kterém se představil Saxofonový soubor ZUŠ Stříbro pod vedením učitele Miloše Matějky, na klavír pak zahrála žákyně Kristýna Parikrupová ze třídy učitelky Hany Bezděkové a básničku o trubce přednesl a na trubku zahrál žák Ondřej Tolar. Na závěr vystoupila vynikající mezzosopranistka Jana Hoffmannová za klavírní spolupráce Hany Bezděkové. Pokud mohu hodnotit, řekl bych, že téměř devadesát účastníků vernisáže odcházelo radostně naladěno," uvedl ředitel ZUŠ ve Stříbře František Kratochvíl.

Svou dceru doprovodila na vernisáž v Praze i Monika Šavlová z Kladrub. "Prohlídka Valdštejnského paláce byla pěkná. Líbilo se mi, jak průvodkyně dokázala malé návštěvníky zaujmout a dostat je to takového kvízu pomocí různých otázek. Práce dětí byly úžasné a musím i  pochválit hudební vystoupení mladých muzikantů. Rozhodně to byl krásný zážitek," uvedla Monika Šavlová z Kladrub.

Všichni se těší na sedmý ročník výstavy U nás na západě v Senátu PČR v Praze.



MarS

Foto: Monika Šavlová

Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 23.03.2017 00:00




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka