Toyota Aygo: třímiliontý vůz vyrobený v závodu TPCA

Toyota Aygo je třímiliontým vozem, který sjel v těchto dnech z výrobní linky závodu TPCA. Automobil byl slavnostně předán v Kolíně jeho novému majiteli, kterým se stal Oto Adámek z Prahy. Akce se rovněž zúčastnili představitelé TPCA (Toyota Peugeot Citroën Automobile), českého zastoupení japonské automobilky, starosta Kolína i hejtmanka Středočeského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Vůz vyrobený v TPCA s pořadovým číslem tři miliony zůstane v České republice. Jeho novým majitelem se stal pan Ota Adámek z Prahy, který si pro automobil do Kolína přijel se svým sedmiletým synem. Klíčky od Toyoty Aygo mu slavnostně předali Jitka Kořánová ze společnosti Toyota Central Europe-Czech a Koreatsu Aoki, prezident TPCA. Jubilejní automobil vyšel na objednávku českého dealera značky Toyota Louwman a jedná se o Aygo s černou metalízou.

Aygo pro manželku

Toyotu Aygo jsme vybírali pro manželku. Původně jsme si ji měli odvézt hned v červené barvě, ale manželce se více zalíbila černá, takže jsme vůz objednali a čekali. A nakonec z toho vzniklo tohle příjemné překvapení,“ svěřil se šťastný majitel vozu Ota Adámek, který ke svému Aygu dostal bonusovou navigaci a pozornosti od zástupce dealera i TPCA.

Ačkoliv A segment, do kterého patří i Toyota Aygo, není v Česku příliš rozvinutý, třetí příčka v prodejích mezi privátními zákazníky potvrzuje velkou oblibu tohoto modelu. Pro zájemce o nové Aygo jsme nyní připravili speciální akční nabídku, v rámci které mohou vůz získat s atraktivní cenou už pod 200 tisíc korun,“ řekl Martin Peleška, ředitel českého zastoupení Toyota Central Europe-Czech.

Slavnostní den v Kolíně

Celý den se v Kolíně nesl ve slavnostním duchu. V prostorách automobilky se při této významné události sešli hosté v čele s hejtmankou Středočeského kraje Jaroslavou Pokornou Jermanovou, starostou Kolína a prvním náměstkem hejtmanky Vítem Rakušanem. Nechyběli ani zástupci okolních obcí, významných institucí regionu i dodavatelů TPCA.

Tři miliony aut jsou impozantním číslem za tak krátkou dobu výroby. Takového čísla bychom nedosáhli bez pomoci ostatních, proto mi dovolte na tomto místě poděkovat. Na prvním místě našim zákazníkům a také zaměstnancům, z nichž je celá řada spojena s naší automobilkou již od prvních dnů výroby,“ řekl na zahájení akce Koreatsu Aoki, prezident TPCA, a doplnil: „Slova díků patří i našim sousedům, bez spolupráce s nimi bychom se neobešli, zástupcům státní správy a samosprávy a v neposlední řadě našim dodavatelům.“

Továrna TPCA vyrobila již 3 miliony vozů značek Toyota, Peugeot a Citroën

Od 28. února 2005, kdy byla zahájena výroba v továrně TPCA, bylo v tomto závodě vyrobeno celkem tři miliony malých vozů značek Toyota, Peugeot a Citroën. Konkrétně vozidel Toyota Aygo sjelo z výrobních linek milion. TPCA v současnosti patří mezi nejvýznamnější české exportéry a je největším zaměstnavatelem v regionu.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Toyota ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Tip na závěr: Přečtěte si nový magazín Nové automobily v ČR. Je k dispozici online i ke stažení ve verzi PDF.

Fotogalerie
Autor: Kateřina Štveráková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka