Trash Town se zúčastnil prvního plzeňského Comic Conu - CO.CON

Na prvním festivalu komiksů, deskovek, PC her a cosplay v Plzni se objevila postapokalyptická auta z připravovaného studentského filmu Trash Town.

Cílená propagace v Plzni

Tvůrci projektu na své přednášce seznámili fanoušky se začátky natáčení a co všechno bylo třeba zařídit než se začalo točit.    ,,Jsme ohromně vděčný organizátoru CO.CONu Pavlovi Liškovi za skvělou možnost ukázat lidem naše skvělá auta, která má na svědomí Robert Husárek. Zároveň jsme se rádi podělili na přednášce o náš příběh, který provázel naše natáčení a ne vždy to byla jen úplná pohoda.“ konstatuje režisér filmu Leoš Kastner. 

   Uvnitř v DEPO2015 byly jednotlivé stánky a zákoutí věnované jednotlivým tématům akce. Nechyběly automaty s hrami, které v hráčích zajisté vyvolávaly nostalgické vzpomínky, místnost s PC hrami, úniková hra Transibiřská magistrála – Kupé 42, velký prostor pro hraní deskových her nebo exhibiční a prodejní stánky. A hned  venku před festivalem číhaly na návštěvníky postapokalyptická auta z dílny Roberta Husárka. Tvůrci dodávají, že byl o auta opravdu velký zájem. Fotily se s nimi rodiny s dětmi a dokonce i cosplayeři, kteří zdobili festival svými honosnými kostýmy.

   Na celkový projekt Trash Town se samozřejmě hrnula i nějaká ta zpětná vazba. Objevili se tam dokonce lidé, kteří přihlíželi vůbec jednomu z prvních natáčení v cínovém dolu na Rolavě. Zrovna z tohoto natáčení se bohužel kvůli neshodám a chybám ve scénáři nemůže použít ani jeden záběr. Návštěvníci festivalu však ocenili úpornou snahu všech lidí, kteří pracují na tomto velkém projektu a zejména chválili post-apo auta.

   ,,Auta byla sestrojena z kusů železa a ostatních materiálů, co se kde našly. Pracovala fantazie a měl jsem plnou hlavu nápadů. Na autech jsem většinou pracoval po šichtě dlouho do noci, za což se mojí rodině omlouvám.“ dodává s úsměvem Robert Husárek, který dostal při sestrojování post-apo aut volnou ruku a kromě občasných pomocných rukou je vyrobil úplně sám, což je obdivuhodný výkon a patří mu obrovský Dík za celý tým.

   Na samotné přednášce o postapo scifi filmu proběhla diskuze o vývoji a průběhu filmu. Diváky také pobavila i historka, kterou tvůrci přednesli. ,,Jednou jsme měli natáčení scény uvnitř hangáru. Měl jsem skvělý nápad. Chtěl jsem vyvěsit napříč hangárem mísy s ohněm. Kluci si samozřejmě poradí vždy se vším a za ocelová lanka postupně pověsili za strop mísy, kde se poté rozdělá oheň. Inu scéna byla připravená a mohli jsme se směle pustit no natáčení. Zapálili jsme ohně, začali točit jednu menší konverzačku Trashtowňáků. Po minutě jsme však přišli na to, jak špatný nápad to vlastně byl. Za chvíli byl kouř úplně po celém hangáru, ani menší otvory v hangáru nepomohli, protože se kouř držel u země. Takže jsme tehdy měli nádherně vyuzené herce a štáb. Tuto scénu jsme museli dotočit až pozdě večer, kdy se ochladilo a kouř se konečně zvedal pryč z hangáru. Záběry ze scény jsou absolutně skvělé, ale myslím, že tuto "uzenou scénu" si budeme pamatovat ještě dlouho.“ konstatoval režisér Kastner.

   Původně měla být premiéra v květnu letošního roku. Nakonec to ale bude o něco později. Tvůrci by neradi tak unikátní projekt uspěchali nedodělanou postprodukcí, a proto byla oficiální premiéra odložena o měsíc později na červen 2019.

Autor: Online Správce Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.03.2019 11:34




1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka