Tři králové navštívili úřad

Tříkrálová sbírka je celostátním projektem, který pořádá Charita České republiky. Koledníky, doprovodné akce a distribuci pokladniček organizují jednotlivé místní Charity a to v mnoha případech ve spolupráci s farnostmi, školami nebo různými mládežnickými skupinami.

Jarní servisní akce AUTO CB

Výtěžek této sbírky je pak určen na pomoc nemocným, seniorům, matkám sdětmi v tísni, handicapovaným a dalším sociálně slabým skupinám lidí. V Plzeňské diecézi se konkrétně jedná například o podporu Domova pro matky s dětmi v tísni a Domova sv. Aloise pro osoby trpící demencí v Plzni, provozu Domova pro seniory a pomoc sociálně slabým žákům ze Základní školy v Mánesově ulici ve Stříbře, provozu Domova pro seniory sv. Pavla a noclehárny Byt sv. Lukáše v Rokycanech a desítky dalších. Část sbírky dále podpoří projekty v rámci plzeňské diecéze a humanitární pomoc v zahraničí.

Jako již tradičně navštívili koledníci také Úřad městského obvodu Plzeň 3, kde se tak do sbírky zapojili zaměstnanci úřadu spolu se starostou Davidem Procházkou a místostarosty Petrem Balounem a Stanislavem Šecem. Vedení obvodu koledníky přijalo a ti pak odcházeli z úřadu nejenom s finančním obnosem, ale i s drobnými dárky.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 09.01.2019 19:43




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka