Už za pár dní Plzeň zažije jazzrockovou show kapely Billyho Cobhama, nejlepšího bubeníka na světě

Bubeník, který jako první začal propojovat jazz, rock a funk a jeho hra na bicí nebyla dosud překonána, vystoupí 6. listopadu 2016 od 19 hodin v Měšťanské besedě v Plzni. Billy Cobham s kapelou na svůj jediný koncert v České republice přijede z turné po německých městech. Jazzrocková show se odehraje ve Velkém sále, který je už téměř zaplněný. Vstupenky na zbývající volná místa je možné zakoupit online či na předprodejních místech.

Cílená propagace v Plzni

Legendu bubenického i hudebního světa vůbec v Měšťanské besedě doprovodí kapela o čtyřech dalších muzikantech. Billy Cobham na bicí společně s kytarou, baskytarou a klávesami předvedou show, během níž zahrají skladby z jeho debutového alba Spectrum z roku 1973, jež bylo v hudební historii přelomovým díky propojení jazzu, funku a rocku, a to nejlepší z dalších alb, jichž špičkový bubeník vydal celkem 36.

Koncert Billyho Cobhama s kapelou bude jedinečnou hudební událostí. Všem, kdo mají rádi muziku špičkové úrovně a chtějí ji slyšet naživo, doporučujeme pospíšit s nákupem vstupenek,“ říká Hana Rendlová, manažerka kulturních akcí v Měšťanské besedě. Vstupenky v několika cenových kategoriích (dle momentální dostupnosti) lze zakoupit online na www.mestanska-beseda.cz a na pokladnách v Předprodeji vstupenek na nám. Republiky 41 nebo přímo v Měšťanské besedě, Kopeckého sady 13 v Plzni.

Billy Cobham se muzice věnuje od dětství a během své kariéry hrál s předními světovými hudebníky, jako například s trumpetistou Milesem Davisem, kytaristou a zpěvákem Carlosem Santanou nebo s hudebním skladatelem a multiinstrumentalistou českého původu Janem Hammerem. 71letý bubeník ročně odehraje přes 200 koncertů a je označován jako nejlepší jazzrockový bubeník na světě.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.11.2016 10:28




4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka