V plzeňském centrálním obvodu zahájila „Plzeňská senior akademie II“

Na základě ohlasů z minulého roku připravila Městská policie Plzeň opět navazující bezpečnostně preventivní vzdělávací program „Plzeňská senior akademie II“. Posluchači jsou tentokrát senioři ze všech velkých plzeňských obvodů, absolventů „Plzeňské senior akademie I“ a projektu „Nedám se“.

Cílená propagace v Plzni

Akademii slavnostně zahájil starosta MO Plzeň 3 David Procházka, starosta MO Plzeň 2 a senátor Lumír Aschenbrenner spolu se zástupcem velitele Městské policie Plzeň Markem Šilhanem a velitelem odboru prevence a analýzy Městské policie Plzeň Pavlem Beránkem.

Vzdělávací program v souladu sprincipy univerzity třetího věku nabízí účastníkům soubor sedmi přednášek s bezpečnostní tématikou, která zahrnuje např. problematiku střednědobé koncepce Městské policie Plzeň, problematiku vyhlášek a nařízení města Plzně, trestnou činnost páchanou na seniorech, problematiku zabezpečení, organizovaného zločinu a zločineckých struktur, psychologii oběti protiprávního jednání a bezpečnost v dopravních prostředcích PMDP. Do programu jsou dále zahrnuty i exkurse na dispečink PMDP a operačního střediska PČR. Zajímavostí jistě bude i návštěva krytu CO. Přednášky a exkurze jsou realizovány jeden den v týdnu po dobu více než dvou měsíců.

Ve čtvrtek odpoledne se v zastupitelském sále MO Plzeň 3 sešlo více než padesát nových studentů, které přivítal starosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka a starosta MO Plzeň 2 a senátor Lumír Aschenbrenner spolu se zástupcem velitele Městské policie Plzeň Markem Šilhanem a metodiky prevence kriminality MP Karlem Zahutem a Andreou Vlčkovou.

"Jsem hrdý, že pilotní projekt Plzeňské senior akademie začal na našem obvodě. Byl pro nás úplně novým druhem vzdělávání pro seniory, ale jsem nadšený zcelkového průběhu ivýsledků. Ato nejen díky výborné spolupráci směstskou policí Samozřejmě vždy doufáme, že senioři nic ztoho, co se naučili, nebudou muset použít vpraxi. Na druhou stranu ale, pokud se dostanou do nepříznivé situace, věříme, že jim nasbírané poznatky pomohou adokáží se ubránit," říká David Procházka, starosta centrálního obvodu.

Spolu s Městskou policií Plzeň se na tomto programu podílí Městský obvod Plzeň 3, Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Plzeňské městské dopravní podniky a psycholog MmP. Finančně byl tento projekt podpořen Odborem bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP pod patronací člena Rady města Plzně pro oblast bezpečnosti Martina Zrzaveckého.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
08.02.2019 08:46




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka