V Plzni odstartovala registrace do kampaně DO PRÁCE NA KOLE

V Plzni, podobně jako v dalších 32 městech, odstartovala registrace do soutěže Do práce na kole. Cílem kampaně je hravou formou přivést Plzeňany k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a také vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne. Stačí jen vytvořit týmy o 2-5 lidech a během celého května pak co nejčastěji jezdit do práce či do školy „na vlastní pohon“. Do soutěže se kromě cyklistů mohou zapojit také běžci, chodci, vozíčkáři a jezdit se bude i na koloběžk

Cílená propagace v Plzni

Loni se soutěže Do práce na kole zúčastnilo vcelé zemi téměř 11000 lidí z27 měst. VPlzni se zapojilo 515 soutěžících ze 142 firem a institucí, kteří dohromady uskutečnili 15063 jízd. Nejvýkonnější jezdec najezdil 1 304 km. VPlzni se bude letos soutěžit již po páté. Nyní je zde, pár dní po spuštění registrace, přihlášeno již 130 zájemců z46 firem a organizací. Kdo se chce zapojit, stačí aby se zaregistroval na webu dopracenakole.cz. Zapojit se mohou iúčastníci ze zahraničí. Registrace jsou otevřené až do 30. dubna, ale vyplatí se přihlásit již vbřeznu, kdy je účastnický poplatek nejnižší. Všichni účastníci soutěže dostanou trika zbiobavlny s originálním potiskem, budou moci využívat různé slevy a výhody u partnerů soutěže a účastnit se doprovodných akcí. Soutěží se o hodnotné ceny podobně jako vloňském roce.

„VPlzni plánujeme podobně jako vloňském roce tři veřejné cyklodílny, při kterých je možné si dát pod dohledem zkušených mechaniků svá kola do pořádku. Chybět nebude ani oblíbená Snídaně pro cyklisty a další „akce na triko“ určené těm, kteří se prokáží trikem kampaně. Výsledky soutěže budou vyhlášeny začátkem června při cyklopárty. Termíny všech akcí budou upřesněny na stránkách soutěže www.dopracenakole.cz/plzen,“ přibližuje průběh kampaně Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole, který vPlzni akci koordinuje.

Motto letošního ročníku zní: „Do práce na kole jezdí i profíci!“ a naznačuje, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a zjakéhokoliv oboru. Tvářemi kampaně jsou břišní a hrudní chirurg prof. MUDr. Pavel Pafko, DrSc., který proslul operací Václava Havla ataké první transplantací plic na území ČR, a také fyzioložka a biochemička prof.RNDr.Helena Illnerová, DrSc.Oba jezdí po celý život pravidelně na kole a nic na tom nemění ani po sedmdesátce.

Vrámci Do práce na kole se soutěží vkategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce akreativita. Oceněný bude tradičně i „cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky, aby mohli jeho zaměstnanci jezdit do práce na kole. VPlzni tak byla vloni oceněna plzeňská firma Škoda Electric.

Mnohé instituce a firmy se zapojují vPlzni do kampaně opakovaně. Letos jsou už přihlášeny například týmy zfirem ZAT, Česká spořitelna, Fakultní nemocnice, Second Help, Západočeská univerzita, IntraWorlds, Škoda JS, Lékařská fakulta či Masarykovo gymnázium. Týmy se jmenují například Drahé tety a já, Nadřazené řidítka, Kampa jedeš? nebo Mouchy vočích.

Video kampaně:
https://www.youtube.com/watch?

Kontakt:
Jiří George Konečný
koordinátor kampaně v Plzni
tel.: 605 567 135
dopracenakole.plzen@gmail.com

Eva Haunerová
propagace
tel.: 603 772 309

Registrace: www.dopracenakole.cz
Kampaň vPlzni www.dopracenakole.cz/plzen

Fotogalerie
Autor: Plzeň na kole Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka