Vánoce v centrálním obvodu

Od 23. listopadu do 23. prosince se uskuteční nejoblíbenější řemeslné trhy, samozřejmě jsou to ty Vánoční. Na náměstí Republiky se objeví desítky dřevěných stánků, kde můžete nakoupit dárky pro své nejbližší a nebo třeba jen ochutnat trdelník a svařák během bohatého doprovodného programu.

Cílená propagace v Plzni

Můžete se těšit například na Martina Maxu (30. listopadu), Queen revival (1. prosince), Staropražské pardály (7. prosince) nebo Hop a Šavani (8. prosince), které znáte z našich letních opékání buřtů. Vánoční strom, kterým je tentokrát smrk ztepilý, rozsvítí společně představitelé města v pondělí 2. prosince. Program začne v 16 hodin, samotné rozsvícení pak v 18 hodin. Během Vánočních trhů se pak můžete těšit ještě na jednu tradiční událost, kterou je hromadné zpívání koled, a to 12. prosince.

Informace k programu Vánočních trhů najdete na webových stránkách nebo Facebooku.

Svoje stromečky si samostatně rozsvítí i další části Městského obvodu Plzeň 3. V neděli 1. prosince se rozsvícení vánoční strom v prostorách TJ Sokol Valcha, 8. prosince na návsi v Radobyčicích a 13. prosince v areálu TJ Sokol Nová Hospoda. Na všech setkáních nebude chybět voňavý svařák, čokoláda pro děti a zpívání koled. 

Úplnou novinku se letos rozhodl centrální obvod uspořádat pro obyvatele Bor a Skvrňan, kteří byli každoročně o svoje vánoční setkání tak trochu ochuzeni. Proto se letos pro každou část uskuteční vlastní akce, a to velice netradičně, protože se vánoční zvyky spojí s klasickou českou zabijačkou. V sobotu 7. prosince se na Vánoční zabijačku mohou těšit obyvatelé borského sídliště, akce se uskuteční na "náměstí" ve vnitrobloku Šimerova, naproti OC Luna, a v neděli 15. prosince se dočkají skvrňanští, pro které bude setkání připraveno taktéž na "náměstí" ve vnitrobloku Karla Steinera, za OC Albert. Program začne vždy ve 12 hodin prodejem zabijačkových specialit jako jsou jitrnice, klobásy i čerstvé maso, děti si budou moci opéct špekáček a náladu jistě navnadí svými písničkami i harmonikář. Od 14 hodin se pak můžete těšit na předváděcí zabijačku, kdy zkušený řezník z Pernareckých maso - uzenin bude bourat a porcovat půlku prasete. Zhruba od 16 hodin se pak obyvatelé místních sídlišť mohou těšit na rozsvícení stromečku a zpívání koled, s kterými pomůže sbor z 15. ZŠ v Plzni. Stromek pak samozřejmě zůstane rozsvícený po celý advent.

Aktuální informace můžete sledovat na facebookových událostech pro Bory a pro Skvrňany.

Na tradiční Vánoční gulášovou polévku se ve stánku Městského obvodu Plzeň 3 můžete zastavit v pátek  20. prosince od 15 hodin. Najdete jej na náměstí Republiky v prostorách dřevěné zvonice.

Aktuální informace můžete sledovat na facebookové události.

A konečně 1. ledna se Plzeňané dočkají Novoročního ohňostroje, který bude opět primárně určený pro rodiny s dětmi. Program začne v 16.00 hodin na náměstí Republiky dětskou diskotékou, samotný ohňostroj pak ozáří oblohu o hodinu později.

Aktuální informace můžete sledovat na facebookové události.


Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
15.11.2019 09:21




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka