Vánoční slavnost u Medvíďat

13. prosince uspořádala Medvíďata Vánoční slavnost. Dvacet dětí s rodiči si přišlo zpříjemnit sychravý nedělní podvečer do zázemí lesní školky k Seneckému rybníku.

Jarní servisní akce AUTO CB

“Program slavnosti jsme zahájili společným ozdobením vánočního stromečku a zpěvem koled, které jsme se s Medvíďaty naučili vposledním týdnu. Každé dítě si vybralo jeden hudební nástroj, kterým společný zpěv doprovodilo,“ říká jedna z organizátorek slavnosti a pedagožka školky Anna Holoubková.“

Děti i jejich rodiče si vyzkoušeli jeden zvánočních zvyků a s pomocí skořápkových lodiček se dozvěděli, co je vdalším roce čeká.

Další program byl rozdělen do několika dílniček, ve kterých si děti mohly vyrobit vánoční přáníčko, betlém do malé plechové krabičky, svíčku ze včelího vosku a svícínek. Na materiál rukodělných aktivit přispěl nadační fond Zelený poklad. V závěru slavnosti jsme si přečetli vánoční příběh a každý umístil svůj svícen do adventní spirály, čímž jsme ji společně rozsvítili,” dodává Lenka Chvalová organizátorka slavnosti.

Do školky lesní školky Medvíďata denně dochází 15 dětí ve věku 2,5 - 6 let, den tráví vždy se dvěma pedagogy. Rodiče mohou své dítě přihlásit na celý týden anebo zvolit jen některé dny. Zázemí školky je situováno ve skautských klubovnách u Seneckého rybníka. Děti se tak mohou kromě činnosti venku věnovat i aktivitám, které je venku těžké realizovat.

www.skolka.skauting.cz

Autor: Zdeněk Chval Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 13.12.2015 22:00




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka