Vedení obvodu přivítalo politické vězně

Stejně jako v minulých letech, i letos 25. listopadu navštívili Úřad městského obvodu Plzeň 3 bývalí političtí vězni, kteří strávili část svého života v komunistických věznicích a pracovních táborech. Setkání s vedením plzeňského centrálního obvodu pro ně zajistil ve spolupráci s Konfederací politických vězňů Odbor sociálních služeb a matrik ÚMO Plzeň 3.

Cílená propagace v Plzni

Starosta MO Plzeň 3 David Procházka a místostarostové Petr Baloun, Ondřej Ženíšek a Stanislav Šec přivítali tři bývalé politické vězně, členy Konfederace politických vězňů, kteří mají trvalé bydliště na území Městského obvodu Plzeň 3. Pozvání k přátelskému setkání přijali Marie Kastnerová, Ladislav Nutil a Václav Tichý.

Hosté společně zavzpomínali na mládí strávené v období první republiky, na válečné roky a zejména 50. léta minulého století, která pro ně znamenala mnoho bolestného – zatýkání StB, věznění, vyslýchání, nucené práce a snad to nejbolestnější - dlouhé odloučení od rodin, které byly často postiženy nuceným vystěhováním z bydliště a ztrátou majetku. Přesto, že se k nim osud zachoval velmi tvrdě a jejich život po několikaletém komunistickém žaláři nebyl jednoduchý a mnohdy byl poznamenán dalšími osudovými ranami, je jejich elán spolu s dobrou náladou obdivuhodný.

Všichni hosté pak ještě jako poděkování obdrželi od vedení obvodu květinu a dárkový koš.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 26.11.2019 13:48




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka