Viktoria porazila Baník 3:0 a naladila se na Slavii

Plzeňané přivítali v rámci 13. kola FORTUNA:LIGY na domácí půdě do té doby čtvrtou Ostravu, kterou díky gólům Lukáše Hejdy, Michaela Krmenčíka a Tomáše Chorého z druhého poločasu porazili 3:0.

Jarní servisní akce AUTO CB

Červenomodří vstoupili do utkání ve velkém tempu a už ve 3. minutě se mohli poprvé radovat, Joelu Kayambovi a celé Viktorii ale překazil radost gólman Viktor Budinský dobrým zákrokem. Aktivita domácích pokračovala i nadále, další náznaky šancí měli Jan Kopic a Jakub Brabec, bohužel ani jedna akce nebyla dotažena do úspěšného konce.

Do konce dvacáté minuty to dobře zkoušeli také Michael Krmenčík a Roman Procházka, ale i jejich pokusy skončily těsně vedle. Ještě větší dvojitou šanci měli za dalších pár chvil oba krajní beci. Nejdříve ránu Radima Řezníka vytěsnil před sebe Viktor Budinský, dorážka Davida Limberského pak šla jen kousek vedle pravé tyče.

Viktorka pálila své dobře vypracované příležitosti i nadále. Na konci 27. minuty Joel Kayamba potáhl míč a vysunul Jana Kopice, ten okamžitě hledal na malém vápně Michaela Krmenčíka, jehož pumelice z první nastřelila pouze tyč, od které se míč odrazil do zámezí. První poločas tak skončil bez branek.

Do druhé půle měli Západočeši vstup nadmíru povedený. Lukáš Kalvach našel centrem na velkou vzdálenost Adama Hlouška, jenž z první poslal přihrávku do vápna na Lukáše Hejdu a dlouholetý stoper Plzně svým prvním gólem v sezoně rozradostnil většinu fanoušků v Doosan Areně.

Jak se v úvodní pětačtyřicetiminutovce nedařilo proměňovat šance, tak hned z té nadcházející padl další gól Viktorie. Adam Hloušek milimetrovým centrem z levé strany poslal míč přesně na hlavu Michaela Krmenčíka, jehož trknutí nejprve Budinský vyrazil, ale na dorážku už neměl nárok – 2:0.

Plzeňský kanonýr měl zanedlouho blízko k další radosti, proti jeho hlavičce ale bylo břevno. Nakonec ho to však nemuselo mrzet. Tomáš Chorý v poslední minutě pojistil konečný výsledek na 3:0 a viktoriáni před šlágrem se Slavií stáhli na vedoucí tým ligy ztrátu na šest bodů. S Baníkem Ostrava předvedli velmi pěkný výkon.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Kalvach, Procházka – Kopic (86. Mihálik), Kayamba (90+2. Janošek), Hloušek – Krmenčík (82. Chorý)

FC Baník Ostrava

Budinský – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – Reiter (76. Holzer), Jirásek (65. Granečný), Hrubý, Kuzmanović – Diop, Smola

statistiky

Branky: 50. Hejda, 60. Krmenčík, 90+5. Chorý, ŽK: Brabec, Řezník, Limberský – Kuzmanović, Rozhodčí: Marek – Podaný, Kotalík

Diváci: 10 088

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka