VYDALI SE ZA BOBRY

Malá víkendová vycházka do Vodního světa vylákala patnáctku milovníků přírody k Lesné. Akce je prezentována jako akce Pojďte s námi do přírody, kterou organizuje CHKO Český les.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Více nám prozradila Milena Prokopová. "Vycházky děláme pravidelně, ale protože také ctíme prázdniny, tak se teď potkáme až v září, a to osmého v Horažďovicích na Netopýří noci, která bude spojena i s odchytem a ukázkou netopýrů, další akce pak budeme včas avízovat," řekla Prokopová z CHKO Český les. Do zaniklé osady Kolm se turisté vydali  mimo hlavní přístupovou lesní cestu po jiných polních cestách i lesem a tak se zájemci o místní přírodu Českého lesa mohli seznámit například s hranicí evropského rozvodí či vlivem velkých lánů luk na snižování druhové rozmanitosti. "Na výletě jsme si povídali o nutnosti zadržovat vodu v krajině, což spolehlivě dělá právě bobr evropský, náš největší hlodavec, který obsadil rybniční soustavu na Kolmu. Asi sedm jedinců tohoto hlodavce tam staví hráze i hrady. Bobři tak žijí v místech, kde dříve stávaly objekty zemědělského stavení, lesovna či dokonce i pohodnice neboli obydlí rasa jež se dříve postaral o uhynulá zvířata. Navíc účastníci viděli také náhony přivádějící před mnoha desetiletími vodu Lesního potoka do rybníků, kde se chovala pstruhová násada," uvedl provádějící Antonín Hříbal. Co však cestou zpět zkalilo náladu účastníkům z hezky prožitého dne, byla černá skládka u pole kousek za Lesnou. Copak se lidé nikdy nepoučí?   A pro zájemce o podobné akce máme krátký rozpis podzimních akcí:

 

8. září Netopýří noc v Horažďovicích spojená s odchytem a ukázkou netopýrů 
23. září Den Českého lesa tentokráte na téma tradičního zemědělství 
1. října Festival ptactva na Anenských rybnících 
14. října Z Domu přírody na pátrání po bobrech 
21. října Hornická historie Mutěnínska 
26. října Setkání příznivců Českého lesa, tentokrát opět v Tachově. 
Podrobnosti k akcím jsou v kalendáři, který asi máte, ale kdy ne, je ke stažení http://ceskyles.ochranaprirody.cz/publikacni-cinnost/publikace-ke-stazeni/pojdte-s-nami-do-prirody-2017/ 

Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.07.2017 00:00




5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka