VÝTVARNÉ KURZY PRO DĚTI – KAŽDOU NEDĚLI – VSTUP ZDARMA

Na říjnové a listopadové neděle jsme pro vás připravili výtvarné a divadelní „kurzy“ pro děti. Vycházejí z výstavy Ladislav Sutnar – užité umění, která je až do 15. 11. 2015v hlavní budově Západočeského muzea v Plzni. Dílny jsou vhodné pro všechny věkové kategorie.

Cílená propagace v Plzni

VÍKENDOVÝ DOPROVODNÝ PROGRAM K VÝSTAVĚ LADISLAV SUTNAR – UŽITÁ TVORBA

Dramatické kurzy
Z vybraných ukázek Sutnarovy tvorby vznikne ve spolupráci s Dramacentrem JOHAN krátké pásmo dramatizace Sutnarových exponátů. Kurzy jsou vedené prostřednictvím tvořivých her a cvičení, které rozvíjejí herní a herecké dovednosti, zvyšují komunikačních dovednosti a vedou k přirozenému projevu dětí.
11.10.
Dramatická dílna pro děti od 6 let (1,5h) od 14h do 15:30h
18.10.
Divadelní improvizace inspirovaná výstavou pro děti od 6 let (1,5h-2h) od 15 do 16h
8.11.
Dramatická dílna pro děti od 6 let (1,5h) od 14h do 15:30h
Výtvarné kurzy

Mají vaše děti rády výtvarné experimenty, kde mohou projevit svou bohatou fantazii a procvičit si manuální zručnost? Na doprovodných dílnách se naučí jednoduchou výtvarnou techniku, kterou pak mohou aplikovat i doma. Na prvním kurzu si ukážeme jednoduchý způsob skládání nebo vazby papíru tak, aby nám vznikla kniha/leporelo. Tuto knížku pak budeme společně na dalších kurzech ilustrovat. Inspirací nám bude právě Sutnarova tvorba (tisk přes šablonu, využití fotografie). Výstupem celého kurzu je pak menší autorská knížka, plná ilustrací (inspirovaných tvorbou Ladislava Sutnara), kterou si každý účastník odnáší. Kurzu je možné se zúčastnit jednotlivě, není podmínkou absolvovat kurz celý.
4.10.
Účastnici si vybraným způsobem zhotoví knihu/skládačku, kterou následně ilustrují jednou
grafickou technikou. (14.00-16.00)
25.10.
Fotografie - koláž, montáž a další možnosti využití fotografie (14.00-15.30)
1.11.
Obraz - možnosti tisku na pomezí grafiky (tisk přes šablonu) – z geometrických tvarů budeme
vytvářet Sutnarovy hračky, zvířátka i dopravní prostředky (14.00-15.30)
15.11.
Výroba razítek - z papírové lepenky si vyrobíme vlastní razítka s motivy vzorů, které Sutnar
používal ve své tvorbě (14.00 – 15.30)

Lektoři

MgA. Martina Šimánková
Absolventka katedry výchovné dramatiky DAMU, učitelka literárně-dramatického oboru na ZUŠ, koordinátorka vzdělávacích projektů a dramacentra Johan, lektorka dramatických kurzů a workshopů.
MgA. Anna Kocmanová

Vystudovala VOŠ Václava Hollara a poté obor Ilustrace na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni v ateliéru doc. ak. mal. Mikoláše Axmanna. Za svou absolventskou práci – Bibliofilie Odysseia jí byla udělena Cena děkana fakulty za vynikající diplomovou práci. Během studia absolvovala roční stáž v ateliéru Ilustrace prof. ASP Mirosława Adamczyka a v ateliéru Litografie prof. zw. Stefana Ficnera na UAP v Poznani. Věnuje se ilustraci, grafice, knižní vazbě a kurzům pro děti i dospělé. Pravidelně se snaží účastnit přehlídky Grafika roku, kde získala v rocem 2012 nominaci za autorskou knihu ve stejnojmenné kategorii.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.10.2015 21:19




4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka