Z kandidátů na plzeňského primátora se lidé nejvíce zajímají o šéfa nového hnutí, tvůrce večerníčků a současného primátora

Jde o nové politické hnutí, a přesto je jeho lídr mezi uchazeči o post primátora Plzně nejvyhledávanější mezi všemi kandidáty. Jméno Jiřího Klečky z hnutí Nová Plzeň lidé zadali do internetového vyhledávače ve 24 % případech.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vyplývá to z údajů služby Seznam.cz Vyhledávání za poslední měsíc. S 6% odstupem ho následuje tvůrce večerníčků, senátor Václav Chaloupek. Třetí nejvyhledávanější je současný primátor za ČSSD Martin Zrzavecký s 15 %.

Urolog vs. režisér medvědů

Ze zadaných dotazů je patrné, že je Jiří Klečka veřejností vnímán jako uznávaný urolog, protože se lidé na internetu zajímají o jeho současnou praxi, zároveň ale i o volební kampaň. Václav Chaloupek je zase zajímá především v souvislosti se svou prací režiséra, scenáristy, ochránce přírody i funkcí senátora. U Martina Zrzaveckého se vyhledává především jeho životopis.

„Desetiprocentní podíl na všech dotazech překročil ještě ředitel plzeňského hokejového týmu Roman Zarzycký, který kandiduje za hnutí ANO, těsně pod touto hranicí skončil poslanec a dosavadní náměstek primátora Martin Baxa,“ upřesňuje Michal Sedláček, produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání.

O primátorské křeslo se v Plzni uchází celkem 16 kandidátů, zájem o zbylá jména je poměrně roztříštěný.

TOP 10 nejhledanějších kandidátů v Seznam.cz Vyhledávání:

  1. Jiří Klečka (NOVÁ PLZEŇ s Jiřím Strobachem)
  2. Václav Chaloupek (PATRIOTI STAROST. S PODP. SVOB)
  3. Martin Zrzavecký (ČSSD)
  4. Roman Zarzycký (ANO)
  5. Martin Baxa (ODS)
  6. Jiří Štěpánek (Česká Plzeň - Naše Šance)
  7. Petr Pohl (Strana soukromníků ČR)
  8. Václav Štekl (KSČM)
  9. Michal Vozobule (TOP 09)
  10. Jana Levová (SPD)

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka