Akademici berou 3 body, rozhodla poslední dvacetiminutovka

Při druhém zápase v tomto roce byl v HM Aréně k vidění velmi atraktivní hokej. Evropská univerzitní hokejová liga se pomalu blíží k vyřazovacím bojům, a každý bod je tak velmi důležitý. O 3 body se utkali domácí Akademici Plzeň s nováčkem soutěže PPWSZ Podhale Nowy Targ.

Cílená propagace v Plzni

Do první třetiny nasadili hosté velmi dobré tempo. Diváci viděli rychlý hokej s velkým počtem osobních soubojů. Hostující celek nedokázal potrestat dvě vyloučení Akademiků v prvních 10 minutách, a tak při vyloučení Bashirova rozjásal diváky Miroslav Dušek, který doklepl z bezprostřední blízkosti nahození Jana Kašpara. Hlasatel ani nestačil ohlásit autora gólu a puk se třepotal v síti Filipa Smejkala po bleskové odpovědi Alekseje Uglova, který využil chvilkové nesoustředěnosti obrany. Následovala série několika vyloučených, ale ani jeden z týmů již skóre neupravil.

Začátek druhého dějství byl ve znamení několika tvrdých střetů, které vyústily v opětovné oslabení Akademiků, při kterém však hokejisté z Polska nepřekvapili ničím, s čím by si Smejkal neporadil. Následovala pasáž hry bez větších šancí na jedné či druhé straně. Náskok domácích zvýšil ve 27. minutě Tomáš Blumentrit střelou nad lapačku Murashova, který tak po druhé lovil puk ze své svatyně. Polští soupeři ale opět našli bleskovou odpověď. O minutu později sice Smejkal vyrazil ránu Bashirova, ale proti následné střele Kurbatova se přesunout nestihl. Následovalo opět několik vyloučení a vzájemných bitek, které diváci ocenili potleskem. Na ukazateli skóre to však nic nezměnilo. Stav po druhé třetině zůstal nerozhodný 2:2.

Poslední třetina určila gólově jasného vítěze. Ačkoliv se Nowy Targ snažil, aby tři body odvezl do Polska, gólovému přídělu nezabránil. Ve 44. minutě nastřelil Ladislav Sedláček tyč a Daniel Svoboda dostal puk do branky. Opět to byli hosté, kteří dotahovali. Jejich úsilí bylo markantní, ale vedlo k otevřené obraně, které využil Patrik Pondělík, jenž po souhře s Linhartem a Blumentritem přinesl klid na plzeňské hokejky. Na konci třetiny odvolal polský trenér brankáře, ale z gólu se opět radovali Akademici, konkrétně Tomáš Blumentrit, který poslal puk přes celé hřiště do nestřežené brány.

Autor: Věra Novotná

Autor fotografie: Martin Kurfiřt

Autor: Věra Novotná Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 11.02.2016 22:54




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka