Ani řidiči autobusů si tropická vedra neužívají

V Česko panují nebývale dlouhá tropická vedra a sucho. Venkovní teploty hodně přesahují třicítku a na mnoha místech atakují teplotní rekordy. Ještě o něco nepříjemněji je na mnoha pracovištích. Vedra ztěžují lidem práci.

Cílená propagace v Plzni

V Česku panují nebývale dlouhá tropická vedra a sucho. Venkovní teploty hodně přesahují třicítku a na mnoha místech atakují teplotní rekordy. Ještě o něco nepříjemněji je na mnoha pracovištích. Vedra ztěžují lidem práci. Před tropickými vedry nemůže každý utéct k vodě nebo do hor. Zaměstnavatelé začali kvůli vysokým teplotám přijímat různá opatření. Někde upravují pracovní dobu, na úřadech dávají zaměstnancům i placené volno a posílají je domů.

Před úmorným vedrem se nemají kam schovat dělníci pracující venku, třeba zaměstnanci správy a údržby silnic, zedníci nebo dělníci pracující na střechách.

Mohlo by se zdát, že například řidiči autobusů snášejí horko lépe, protože jezdí v klimatizovaných autobusech. Ani klimatizace v těchto dnech ale nepomůže úplně. Slunce pálí ze všech stran, řidiči jsou jako ve skleníku. Po několika hodinách ve voze je stále těžší udržet pozornost.

„V těchto tropických dnech zajišťujeme řidičům dostatek pití. Na všech našich provozech po celém kraji mají kdispozici zásobníky vody, kterou si mohou kdykoliv načerpat,“ říká vedoucí technického útvaru ČSAD autobusy Plzeň Eduard Cízl.

Na léto mají řidiči ČSAD autobusy Plzeň kdispozici i letní verzi uniformy, ke stejnokroji mají povoleno nosit krátké kalhoty.

Naopak dobře zvládají provoz samotné autobusy. Zatímco v některých krajích způsobují tropické podmínky vážné komplikace v dopravě a řada linek nevyjede kvůli technickým problémům, kdy se autobusy v extrémních vedrech neuchladí nebo praskají hadice na chladících systémech, v Plzeňském kraji linkové autobusy žádné větší technické potíže nezaznamenaly.

„Naše autobusy po technické stránce provoz v horkých dnech zvládají bez vážnějších poruch,“ sdělil Eduard Cízl.

Autor: ČSAD autobusy Plzeň a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 6 roky

    Můj manžel nemá žádnou klimatizaci v autobusu a ani v místnosti,jde čeká na další spoj.Vodu mají,ale v těchto vedrech potřebují minerály-tak si kupoval svojí.14hod v práci-ano,sice mají kraťasy,ale nedají se nosit a trika mají ze silného materiálu-no,nevím-jestli je to za min.mzdu výhra ??

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 21.08.2018 18:15



0 (1)
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka