,,Až opadá listí z dubu " Výstava obrazů surrealistky Květy Čapkové

Malířka Květa čapková vystavuje v Galerii Azyl od 2.10.2016 do 29.10.2016 Vernisáž 2.10.2016 v 18.00 autorka zahájí sama.

Cílená propagace v Plzni

Autorka Květa Čapková se prezentuje jako surrealistka v plném smyslu tohoto slova.

Výtvarno ji přitahovalo již od dětských let. Už na základní škole se věnovala kreslení, malování, modelování a dalším výtvarným projevům v různých podobách. Vystudovala zdravotnickou školu, kde vynikala v anatomickém kreslení. Následovala Pedagogická fakulta obor český jazyk a výtvarná kultura. Z fakulty si odnesla jistotu, že výtvarný projev je tím, co je jejímu vnitřímu uspořádání nejbližší.

Dalším přínosem byla práce na Zámku Bezdružice, kde vedla galerii, organizovala výstavy a další akce. Zároveň spolupracovala s uměleckou skupinou výtvarníků RUBIKON. Zároveň následovaly samostatné výstavy.

Pro její tvorbu je charakteristické, že zcela spontánně pracuje s instrumentářem surrealismu. Kresba či obraz se nejprve formují v její mysli, postupně se zpřesňují, aby v definitivním tvaru pak byly přeneseny na papír či plátno. Psychický automatismus je zpravidla inspirován konkrétním podnětem a stává se nezávisle plynoucím tokem myšlenek, pocitů, podnětů vyúsťujících do výsledné podoby.

Emoční účinnost zesiluje autorka ve svém díle mimo jiné tím, že mimovolně odkrývá také něco ze sebe, poodhaluje tajemství, jež zůstává často skrytá i jejímu vědomí.


Více na www.galerieazyl.cz

Autor: Stanislava Lásková Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.10.2016 20:17




2 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka