Čím je výjimečná Logická olympiáda pořádaná Mensou České republiky?

V pátek 4. listopadu 2016 proběhnou krajská kola dalšího ročníku Logické olympiády. A my se ptáme organizátorů: "Pro děti a mládež je pořádána celá řada dovednostních a znalostních soutěží. Čím je výjimečná Logická olympiáda?".

Cílená propagace v Plzni

REGIONPLZEN.CZ se ptá: "Pro děti a mládež je pořádána celá řada dovednostních a znalostních soutěží. Čím je výjimečná Logická olympiáda?"

Je pravdou, že žáci a studenti si mohou vybírat z mnoha olympiád. Jedná se však převážně o soutěže, ve kterých se předpokládá účast těch nejlepších v daném oboru. Logické olympiády se naopak může zúčastnit každý žák či student, neboť základní kolo soutěže probíhá on-line. Je tedy možné absolvovat jej doma,v knihovně či ve škole. 

Další odlišností je, že tato olympiáda neprověřuje naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování v kombinaci s pohotovým rozhodováním. Od mnoha jiných soutěží, kdy řešitelé pracují na úkolech po dobu až několika týdnů, se Logická olympiáda liší také krátkým časem, který jim soutěž ubírá z volného času - na řešení úkolů testu základního kola mají soutěžící od 15 minut (kategorie MŠ a prvních tříd ZŠ)  do 35 minut (kategorie studentů posledních čtyř ročníků SŠ).

Ing. Věra Hellerová
koordinátor krajského kola LO Plzeňského kraje

www.logickaolympiada.cz

Děkujeme Ing. Hellerové za odpověď a přejeme všem soutěžícím v pátek hodně štěstí.


Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka