ČSAD autobusy Plzeň zajistí na letošní Bahna speciální autobusovou dopravu

Očekává se návštěvnost více než 50 tisíc lidí, bez zvláštní autobusové dopravy by pravděpodobně nastal na Bahnech dopravní kolaps. 14 zvláštních autobusů se bude neustále kyvadlově točit a navážet a po skončení akce zase odvážet návštěvníky Bahen. Vedle speciální kyvadlové dopravy vyjedou ranní linky z Plzně na Bahna. Zpět se budou vracet po skončení akce. Dalších sedm párů spojů pojede přímo z Rokycan a bude navazovat na vlaky od Prahy. Přímé autobusy pojedou ráno i ve směru od Radnic.

Cílená propagace v Plzni

Během letošního Dne pozemního vojska, známého jako Bahna 2018, který proběhne v sobotu ve Strašnicích na Rokycansku, budou jezdit zvláštní autobusy ČSAD Plzeň. Největší dopravce v kraji nasadí na akci 14 speciálních autobusů, které se budou neustále kyvadlově točit a navážet a po skončení akce zase odvážet návštěvníky Bahen. Autobusy pojedou každých 5 minut ze záchytných parkovišť v Dobřívi a ve Strašnicích. Měly by tak předejít dopravnímu kolapsu především v obci Dobřív. Obcí o víkendu projedou tisíce návštěvníků, pravděpodobně se budou tvořit velké kolony.

Vedle speciální kyvadlové dopravy vyjedou ranní linky ČSAD autobusy Plzeň z Plzně na Bahna. Vyrazí v 7:30 a v 8:00 hodin z Centrálního autobusového nádraží v Plzni ze stanoviště číslo 14. Zpět se budou vracet po skončení akce v 17:40 a v 18:00h. Autobusy po cestě zastaví také v Rokycanech a v Dobřívi.

Dalších sedm párů spojů pojede přímo z Rokycan a zpět do Rokycan a bude navazovat na vlaky od Prahy a na Prahu.

Zkrátka nepřijdou ani obyvatelé severovýchodní části Rokycanska. Přímé autobusy pojedou ráno i ve směru od Radnic, odpoledne po šestnácté hodině se vrátí zpět.

„Během loňských Bahen jsme přepravili více než 15 tisíc osob, letos se očekává podobná návštěvnost. Jsme připraveni akci dopravně zvládnout, a to i přes nedostatek řidičů,“ sdělil ředitel ČSAD autobusy Plzeň Jaroslav Vejprava.

Každoročně Bahna navštíví více než 50 tisíc lidí. Třetinu z nich přepraví zvláštní autobusy plzeňského ČSAD.

Tradiční hojně navštěvovaná akce pod názvem Bahna se koná na někdejším tankodromu u Strašnic na Rokycansku. Velká přehlídka současné i historické bojové techniky byla povýšena na Den pozemního vojska Armády ČR. Obří přehlídka začne promenádním koncertem vojenské hudby. Následovat bude přelet letounů Casa a gripenů nad hlavami diváků. Poté přiletí armádní vrtulníky, z nichž vyskočí parašutisté. Po ukázce historické techniky a zahraničních vojsk přijde na řadu připomenutí letošního výročí sto let od vzniku Československa. Další část bude patřit jízdním vlastnostem kolových nebo pásových strojů. Nebude chybět rekonstrukce mobilizace z roku 1938 a bojů z druhé světové války. O bohatý celodenní program se postarají vojáci, kluby vojenské historie, policisté a hasiči. Zúčastní se ho 1400 profesionálních vojáků a zhruba pět set kusů techniky.

Fotogalerie
Autor: ČSAD autobusy Plzeň a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 20.06.2018 18:22



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka