Domovinka se pořádně rozsvítí - běžci pomohli k projektu nových světel!

Sobotní běh O pohár Domovinky u centra na Krašovské přinesl plody. Více jak stovka sportovců přijela podpořit projekt Rozsvítíme Domovinku, startovné i výtěžek tomboly přinesl peníze na nová světla, jak uvedla ředitelka Domovinky Bohumila Hajšmanová.

Cílená propagace v Plzni

„Naši klienti často hůře vidí a potřebují opravdu dobré světlo. Pokoje Domovinky mají světla už stará a my bychom rádi našim klientům všechna osvětlení vyměnili za lepší a rovnou taková, která se dají ovládat, ztlumovat či zesilovat. Myslím, že dnešní běh ukázal, kolik lidí má dobré srdce, akci považuji za zdařenou a počasí nám skutečně přálo,“ řekla s úsměvem ředitelka agentury domácí péče a sociálních služeb Domovinka Bohumila Hajšmanová.

Trasa nabídla několik možností, hlavní závod měl pět kilometrů, další dva kilometry, dětské několik stovek metrů. Někteří běželi i s pejsky. Tratě bylo možné i projít, na dvoukilometrovou cestu se vydala i vozíčkářka Anna Stejskalová, která je také předsedkyní Vozíčkářů Plzeňska. „Šla jsem to zkusit, abych také podpořila práci našich úžasných pracovníků Domovinky. Některá místa ale byla špatně sjízdná, naštěstí díky dobrým lidem jsem se přes ně dostala, bez takových přátel bych to nedala, takže zdravím do Stříbra. Klientkou Domovinky jsem už řadu let, mám je tam všechny moc ráda a jejich práce si vážím,“ uvedla Stejskalová.

Akci spolu s Rozběháme Česko. cz podpořila také Městská policie Plzeň a řada sponzorů. Zaběhat si přišli i přespolní, dokonce z Výrova přijela i dcera pořadatele Baroko maratonu v Plasích Kateřina Šteflová. „Ráda přispěji na dobrou věc, navíc se proběhnu, takže je to takové spojení příjemného s užitečným. Táta je velký sportovec, takže mě k pohybu vede. Ráda bych pozvala běžce také na náš závod, který se koná 1. září v Plasích, kde budou trasy čtyři a deset kilometrů a pak půl maraton, maraton a stovka,“ posílá pozvánku mladá běžkyně z Výrova.

Pomoci Domovince přijela i Aneta Balínová z Kaznějova. „Začala jsem běhat letos, měla jsem pocit, že potřebuji něco dělat, hledala jsem prostě nějaký sport na odreagování. Charitativní běhy jsou super, mám dobrý pocit, že někomu pomáhám.  Moje babička nevidí, ale má radost, když pomáhám druhým,“ řekla  Balínová.


Martina Sihelská

Fotogalerie
Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka