Dopravní výuka v mateřinkách pokračuje i letos

Dopravní výchova patří mezi nejdůležitější oblasti v bezpečnosti silničního provozu u dětí. Proto plzeňský centrální obvod ve spolupráci s Městskou policií, Policie České republiky, Autoklubem a BESIPem, stejně jako v předchozích letech, pořádá pro předškoláky z mateřských škol na svém území dopravní výuku.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Na základě zkušeností z minulých let a také velkého úspěchu této akce jsme se rozhodli pokračovat v dopravní výuce pro předškoláky ve všech obvodních mateřských školách. Výuka se skládá z teoretické části, poté následuje praktická část, kdy děti zúročí nabyté znalosti na dopravním hřišti a provozu“, informuje Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

V letošním roce bude akce, stejně jako v letech minulých, ukončena velkým finále dopravní výuky na dětském hřišti, ve kterém si děti ověří poznatky získané touto výukou. Pokud dítě řádně splní zadané úkoly a bude je mít zapsány ve své kartě, dostane na závěr, kromě malé pozornosti, i vlastní „dětský řidičák“. Vše bude probíhat na 33. ZŠ ve Skvrňanech 21., 23. a 28. května a dále pak 4. a 6. června vždy od devíti hodin dopoledne za asistence Městské policie Plzeň, Policie České republiky, Autoklubu Plzeň a plzeňského BESIPu. Programu by se mělo zúčastnit na 450 dětí.

„Záleží nám na bezpečnosti našich dětí, a proto podporujeme aktivity, které vedou ke zvýšení jejich bezpečnosti na ulicích. Je to jedna znašich priorit. Touto akcí také chceme dětem ukázat, že policista a strážník není jejich nepřítel, jak někdy slýchávají, ale především pomocník a kamarád. Chtěl bych tímto poděkovat partnerům z řad Městské policie, PČR, Autoklubu a BESIPu za jejich spolupráci“, doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu, který spolu s místostarostou obvodu navštívili výuku ve 49. MŠ v Puškinově ulici a osobně si ji vyzkoušeli.

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.02.2019 10:28




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka