DS 3 CROSSBACK uveden na trh

DS 3 CROSSBACK obohacuje modelovou nabídku prémiové francouzské značky DS o vysoce atraktivní a stylový kompaktní crossover, který v sobě koncentruje veškeré know-how společnosti DS Automobiles

Jarní servisní akce AUTO CB

Nové SUV značky DS se v premiéře objevilo na pařížském autosalonu v říjnu 2018. Dokonale zapadá do stylu značky a zároveň uplatňuje svou vlastní velmi silnou osobnost.

Zatímco DS 7 CROSSBACK byl pro značku novým impulzem a rychle jí pomohl se díky svým kvalitám etablovat mezi zavedenou prémiovou konkurenci, nyní se portfolio rozrůstá o další vzhledově atraktivní a špičkovými technologiemi nabitý kompaktní model DS 3 CROSSBACK.

Avantgardní design se smyslem pro detail
Z výrazné masky chladiče DS Wings, světel pro denní svícení s LED diodami a úzkých světlometů DS Matrix LED Vision čiší nejen charisma, ale také smysl pro progresivní inovace. Prémiový charakter vozu DS 3 CROSSBACK podtrhuje celá řada jedinečných detailů, jako jsou například neviditelné okenní lišty, výsuvné kliky nebo čistá linie střechy, kterou neruší ani anténa.

High-tech výbava a technologie
Mezi exkluzivní výbavu patří třeba plně digitální kokpit či celá řada asistenčních prvků, ať již bezpečnostních či komfortních. Doslova nejviditelnějším příkladem jsou světla DS MATRIX LED VISION v kombinaci s technologií Matrix Beam. Jejich světelné paprsky se automaticky přizpůsobují okolnímu prostředí, takže řidiči mohou mít trvale rozsvícena dálková světla, aniž by docházelo k oslňování ostatních účastníků silničního provozu. DS 3 CROSSBACK je jediné auto ve své třídě, které takové osvětlení nabízí.

Je důležité uvést, že DS 3 CROSSBACK existuje v některých zemích i ve verzi určené pro firmy, která má výbavu určenou pro každodenní pracovní využití, jako je bezdrátová nabíječka telefonů, automatická klimatizace, on-line navigace DS Connect Nav a autorádio s 8 reproduktory na 10,3" tabletu.

Bezpečnost a komfort vždy na prvním místě
Z dalších použitých technologií stojí za zmínku zejména DS DRIVE ASSIST, díky kterému DS 3 CROSSBACK zvládá poloautonomní řízení úrovně 2. Tento systém využívá multifunkční kameru a radar a spojuje adaptivní tempomat vybavený funkcí Stop and Go s asistentem udržování polohy v jízdním pruhu. Mimořádně užitečný pro pohyb ve městě je i parkovací asistent DS PARK PILOT, který zvládne vůz sám zaparkovat, aniž by řidič musel ovládat volant či pedály. Další novinkou v segmentu je Active Safety Brake. Jedná se o systém automatického nouzového brzdění, který dokáže při snížené viditelnosti detekovat nejen jiná vozidla, ale také chodce a cyklisty, a funguje při rychlostech od 5 do 140 km/hod.

Oáza ticha a klidu
Velká pozornost byla při vývoji DS 3 CROSSBACK věnována i akustickému komfortu a zvukové izolaci. Tomu bylo podřízeno i několik technických řešení, jako je například zvětšení tloušťky plechu dveří či použití zesíleného skla a akustického čelního skla.

Nechte se inspirovat
DS 3 CROSSBACK nabízí pět variant interiéru, které jsou nazvány Inspiracemi. Díky nim si každý vytvoří takové prostředí, které je mu nejbližší a dojde k dokonalému prolnutí světa řidiče s jeho vozem.

Dokonale vypracovaná palubní deska je potažena vysoce kvalitními materiály, jako je Alcantara® nebo kůže Nappa s plným lícem. Toto zpracování materiálů a objemů dokonale ilustruje, jakou pozornost značka věnuje detailům, a je rovněž ukázkou jejího odborného know-how. Díky velkolepé středové konzole s dotykovými ovládacími prvky, středovým a bočním větracím otvorům (zabudovaným do dveří, aby nebyla narušena čistota palubní desky a vynikl její design) nebo umístění displejů se posádka okamžitě ponoří do luxusního tlumeného technologického prostoru, kde se bude dobře cítit. Prostor pro cestující je obrovský a dobře promyšlený, nabízí dostatek úložného prostoru, místo pro nabíjení telefonu, držáky na nápoje a posuvnou loketní opěrku. Prostornost je velká vepředu i vzadu, a to jak z hlediska šířky v úrovni loktů, tak prostoru nad hlavou či místa pro nohy.

Dynamika ruku v ruce s komfortem i ekologií
Nové SUV značky DS je prvním vozem postaveným na „multi-energy“ platformě CMP skupiny PSA, která je vhodná pro různé druhy pohonů. Díky tomu si u DS 3 CROSSBACK nemusíte vybírat mezi komfortem a dynamikou – dostanete vždy to nejlepší z obou světů. V benzinové verzi je k dispozici motor PureTech 100 se šestistupňovou manuální převodovkou, výkonnější motory PureTech 130 a 155 jsou standardně vybaveny osmistupňovou automatickou převodovkou. Stejně je tomu i u dieselových motorů BlueHdi 100 a 130. Všechny tyto motory – tříválcové v případě benzínu a čtyřválcové u dieselu – jsou přeplňované a poskytují vysokou úroveň výkonu a současně nízkou spotřebu.

Čistě elektrická verze DS 3 CROSSBACK E-TENSE
Seznamte se s průkopníkem: DS 3 CROSSBACK E-TENSE je první čistě elektrický vůz značky. . Automobil disponuje baterií o kapacitě 50 kWh a elektromotorem o výkonu 100 kW. Díky tomu je schopen zrychlit z klidu na 100 km/hod za pouhých 8,7 sekundy. Dojezd čistě elektrické verze je 320 km a baterii lze u rychlodobíjecí stanice dobít na 80 % kapacity za pouhých 30 minut.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE je vybaven vysokokapacitní nabíječkou. Vůz lze sice nabíjet z běžné zásuvky pomocí kabelu Mode 2, ale nabíjecí systém Wallbox 11 kW sníží dobu nabíjení na pouhých 5 hodin (kabel Mode 3). Ve veřejné rychlonabíjecí stanici o výkonu 100 kW lze baterii na 80 % dobít za pouhých 30 minut, což představuje průměrný dojezd 9 km za minutu nabíjení.

Na první pohled se elektroverze liší jen detaily. Rozpoznat ji ale lze podle exkluzivního odstínu karoserie Cristal Pearl, hladkých chromovaných prvků, podpisu E-TENSE a specifického zadního nárazníku bez výfuku. Uvnitř ukazují digitální přístroje určité specifické informace a na řadicí páce je vyražený znak „E-TENSE“, což ukazuje, že jste skutečně ve 100% elektrickém voze.

Exkluzivní služby Only You
Majitelům DS 3 CROSSBACK jsou k dispozici i služby programu Only You, který je určen pro všechny zákazníky značky. Díky mobilní aplikaci MyDS App se mohou kdykoliv spojit se svým vozem DS a v případě potřeby lze i telefonicky kontaktovat asistenční centrálu. Aplikace sloužící jako osobní účet zákazníků DS a poskytuje rovněž přístup k palubní dokumentaci, umožňuje sledovat historii cest či dostávat upozornění na nutnost provedení pravidelné údržby. Lze si přes ni také zařídit schůzku v DS či si dokonce objednat službu soukromého řidiče DS Valet, který je k dispozici během údržby vozu DS nebo při předání nového vozu DS. Součástí programu Only You je také DS Assistance - služba, která se v případě poruchy nebo nehody postará o vše potřebné.

Do roku 2025 budou všechny modely společnosti DS Automobiles označeny E-TENSE, protože budou všechny elektrifikovány, buď ve formě plug-in hybridní technologie, která bude brzy k dispozici u modelu DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4, nebo ve 100% elektrické verzi, jako je například DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

„Doufám, že si po usednutí do vozu DS 3 CROSSBACK uvědomíte, do jaké míry vůz dokáže ještě i dnes překvapit a nabídnout dnešním motoristům úroveň komfortu a výkonu, které zatím v této kategorii nebylo nikdy dosaženo." Yves Bonnefont, generální ředitel společnosti DS Automobiles.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Poznámka redakce: Pokud vás zajímají auto novinky, zvýhodněné cenové nabídky nových vozů, nová auta za akční ceny anebo zajímavé marketingové kampaně zaměřené na prodej nových automobilů, doporučujeme vám navštívit stránku nová auta v akci. Hledáte ověřená skladová auta s garantovanými parametry? Navštivte stránku skladové vozy ihned k dodání.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 12.06.2019 10:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka