FAKULTA DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA PŘEDVEDE NA DESIGN WEEKU MODEL ŠKODY FABIE CROSSOVER

Navrhnout možnou podobu Škody Fabie crossover třetí generace, takové zadání dostali studenti ateliéru Designu Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara (FDULS) Západočeské univerzity v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

V březnu letošního roku vznikly první skici a poté začali studenti na základech Škody Fabie vítězný návrh z hlíny modelovat. Model představili v říjnu v Praze na přehlídce Designblok, nyní si ho budou moci prohlédnout také návštěvníci festivalu Plzeň Design Week 2017, jehož hlavní přehlídka se uskuteční od17.do 19. listopadu v areálu DEPO2015.

Na modelu Škody Fabie crossover studenti začali pracovat letos na jaře. V březnu vznikly skici, v červnu proběhla úprava automobilu a studenti začali modelovat. „Základem je skutečný automobil, který jsme museli odlehčit, protože nanesením hlíny výrazně vzrostla jeho hmotnost,“ vysvětluje Petr Pelikán z FDULS, jenž se podílel na vedení studentů. „Kromě toho jsme nechtěli být omezeni tvarem automobilu,“ doplňuje Petr Pelikán. Došlo proto k odstranění kapoty, blatníků a pátých dveří.

„Naše fakulta nabízí širokou škálu oborů, studenti se při studiu designu věnují i transport designu aautomobilovému designu,“ objasňuje Petr Pelikán. Autorem návrhu je student Michal Hladík, společně s ním na modelu pracovali Karel Polomis, Lukáš Melichar, Jevgenij Kapusta, Rostislav Prokop a Daniel Skoták, a to pod vedením pedagogů Petra Pelikána a Petra Sieberta.

Základ pro model poskytla společnost Škoda Auto, která tak podporuje vysoké i střední školy, zejména technického zaměření. Clayový model auta je tak v měřítku 1:1. Proces návrhu a modelování karoserie je shodný s tím, jak probíhá v automobilkách.

Model už studenti představili na prestižní mezinárodní přehlídce Designblok, který se uskutečnil koncem října v Praze. Od 17. do 19. listopadu ho předvedou na hlavní přehlídce druhého ročníku festivalu současného designu Plzeň Design Week 2017. Kromě modelu Škody Fabie bude prezentace fakulty obsahovat také řadu skic a menších modelů automobilů.

Festival Design Week bude probíhat už od pondělí 13.listopadu v různých lokacích v centru Plzně

formou workshopů, prezentací, přednášek a diskusí s designéry. Od pátku bude probíhat jeho hlavní přehlídka v prostorách DEPO2015.

Poznámka redakce: pokud máte zájem o nový vůz ŠKODA, kontaktujte autosalon AUTO CB v Plzni. Zajímá vás novinka ŠKODA KODIAQ nebo ŠKODA KAROQ? Přijďte se na něj podívat!

AUTO CB Plzeň

Kontakty

Nepomucká 487/119
326 00 PLZEŇ

Telefon: 377 666 666
Email: autocb@autocb.cz
Web: www.autocb.cz
Facebook: Auto CB Plzeň

Fotogalerie
Autor: AUTO CB, spol. s r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 11.11.2017 14:20



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka