Hyundai IONIQ zahajuje provoz ekologického Car-Sharing konceptu ve Vídni

Prvních 15 vozidel IONIQ Hybrid předala společnost Hyundai Motor nové službě sdílení vozů Stadtauto ve Vídni. Službu provozuje společnost greenmove, která se v Rakousku specializuje na ekologickou mobilitu. Do jara 2018 plánuje v rámci své nabídky poskytovat celkem 70 vozů. Stadtauto je služba pro sdílení aut ve městě, v rámci které se vozy vyzvedávají na vyhrazených místech.

Jarní servisní akce AUTO CB

Po zadání osobních údajů na webových stránkách společnosti Stadtauto (www.stadtauto.at) a po zaplacení jednorázového registračního poplatku si mohou zákazníci pronajímat jednotlivé vozy. Ke stažení je kdispozici i mobilní aplikace Stadtauto, kde je možné si vozidla rezervovat nebo si ověřit jejich momentální dostupnost. Služba navíc umožňuje vybrat si z několika modelů předplatného, tak aby ji mohli využívat obyvatelé srůznými přepravními nároky.

„Dodávkou patnácti vozidel IONIQ Hybrid službě Stadtauto ve Vídni jsme přispěli klepšímu životnímu prostředí obyvatelům rakouského hlavního města," říká Thomas A. Schmid, výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Europe. „Minulý měsíc jsme zahájili vlastní program pro sdílení ekologických aut v Amsterdamu a nynější investice do sdílení vozů ve Vídni je dalším krokem k prosazování naší globální strategie udržitelnosti pro čistší budoucnost. Do roku 2020 plánujeme uvést do provozu dalších patnáct ekologických modelů, které dále posílí naši pozici v oblasti ekologické mobility."

Elektromotor IONIQ Hybrid dodává výkonu 32 kW (43,5 k) a v kombinaci s 1,6-litrovým motorem GDI poskytuje celkový výkon systému 103,6 kW (141 k). Při spotřebě paliva 3,9 - 3,4 l/100 km* a emisích CO2 92-79 g/km (kombinované)*, je IONIQ Hybrid ve své třídě jasným lídrem. Vozový park služby sdílení vozů ve Vídni bude po instalaci nabíjecích stanic ve městě postupně přecházet na čistě elektrická vozidla.

V říjnu 2017 spustila vAmsterodamu společnost Hyundai Motor Europe první službu sdílení elektrických vozidel. Celá flotila čítá 100 modelů IONIQ Electric, z nichž každý nabízí dojezd 280 km na jedno nabití. Sdílení vozů IONIQ v nizozemském hlavním městě je tak vsoučasnosti službou svůbec největším celkovým dojezdem čistě elektrických vozů vcelé Evropě. Hyundai Motor vmodelu IONIQ nabízí jako první výrobce automobilů tři elektrifikované pohony v jednom typu karoserie: hybridní, hybridní a elektrický. Od uvedení na trh na podzim roku 2016 společnost Hyundai Motor prodala více než 23 000 jednotek řady IONIQ.

* Na základě kombinované emisní zkoušky NEDC Test Cycle.CO2 a spotřeby paliva v závislosti na velikosti pneumatiky.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai  ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka