Hyundai jako první na světě představil technologii chytrého snímání otisku prstu pro automobily

Společnost Hyundai Motor Company představila jako první na světě technologii chytrého snímání otisku prstu, která umožní řidičům nejen odemknout dveře, ale také spustit motor vozidla.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hyundai plánuje, že tuto technologii poprvé použije v novém SUV Santa Fe, které bude uvedeno na vybrané trhy v prvním čtvrtletí roku 2019.

Řidič odemkne vozidlo tím, že přiloží prst k senzoru na klice dveří. Systém na základě zakódované informace rozpozná otisk prstu a udělí pokyn k odemčení vozidla příslušné řídicí jednotce. Řidič může také snadno spustit motor vozidla přiložením prstu k povrchu tlačítka zapalování, které je rovněž vybaveno senzorem pro snímání otisku prstu. 

Technologie navíc umožňuje individualizovat nastavení vozidla pro řidiče

S daty otisku prstu jsou propojeny informace o preferencích řidiče. Vozidlo na jejich základě automaticky nastaví polohu sedadel, funkce v oblasti konektivity a vnější zpětná zrcátka„Hyundai pro budoucnost plánuje další využití této technologie, která umožní automatizované nastavení teploty, polohy volantu a mnoha dalších funkcí na míru podle preferencí řidiče,“ řekl Albert Biermann, prezident a vedoucí divize výzkumu a vývoje společnosti Hyundai Motor Company. „Díky tomu nabídneme všem zákazníkům značky Hyundai nejvyšší úroveň zážitků z jízdy.“

Hyundai pamatoval také na zabezpečení technologie chytrého snímání otisku prstu

Funkce rozpoznávání elektrické kapacity detekuje rozdílný elektrický náboj v různých částech plochy prstu. Technologie snímání otisku prstu tak účinně zabrání padělání a použití falešných otisků prstů. Pravděpodobnost nesprávné identifikace otisku prstu, při níž by systém považoval otisk prstu jiné osoby za otisk prstu řidiče, je pouhých 1:50 000. Nová technologie je tak pětkrát bezpečnější než konvenční klíčky, včetně chytrých klíčků. Systém snímání otisku prstu navíc nepřetržitě zvyšuje svou úspěšnost díky schopnosti učit se v reálném čase, kterou podporuje systém „dynamické aktualizace“.
Hyundai využije technologii snímání otisku prstu nejprve na vybraných trzích a postupně ji bude uvádět i na další trhy. Hyundai také bude pokračovat v rozšiřování nabídky vyspělých technologií pro individualizaci nastavení vozidla uživatelem, aby upevnil své vedoucí postavení v oblasti technologií na trhu s budoucí mobilitou.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 5 roky

    nemá žadné informace to znamená že nemám informaci do se strojil nebo se stavil první auto na světě.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka