Hyundai KONA Electric zvítězil v anketě Zelené auto roku 2018

Vítězem letošního ročníku ankety Zelené auto roku se stal model Hyundai KONA Electric.

Cílená propagace v Plzni

Vítězem letošního ročníku ankety Zelené auto roku se stal model Hyundai KONA Electric. Jako další v pořadí se umístily modely Jaguar I-Pace a Toyota Prius Plug-in. Zástupce společnosti Hyundai převzal titul Zelené auto roku 2018 při příležitosti výstavy Escape6 Prague Car Festival 2018. Výherce ankety vybrala odborná porota složená z řad odborných motoristických novinářů i odborníků z automobilové branže, nezávislých na kterékoli vyrábějící nebo dovážející firmě.

„Velmi nás těší, že nový model KONA Electric vyhrál v anketě, jejímž cílem je ocenit nejvýznamnější nový ekologický automobil na českém trhu. Po prvenství modelu IONIQ z roku 2017, je letošní vítězství jen potvrzením toho, že na cestě k čisté mobilitě pokračuje značka Hyundai tou správnou cestou,“ říká Jan Pohorský, komunikační specialista Hyundai Motor Czech

Hyundai KONA Electric je prvním elektrickým SUV na evropském trhu a nabízí špičkový dojezd 482 km na jedno nabití. Tento model kombinuje progresivní styl SUV značky Hyundai a elektrický pohon s nulovými emisemi. Od konvenčního modelu KONA přebírá nadčasový design a charakter automobilu, který dojede kamkoli. Nový model produktové řady ekologických vozů Hyundai je k dispozici od srpna 2018 a je nabízen ve dvou verzích elektrického pohonu. 

Zcela nová KONA Electric je díky své prostornosti všestranným automobilem, vhodným pro každodenní provoz. Palubní deska je vybavena sedmipalcovým panelem přístrojů Supervision, který poskytuje důležité provozní informace a kombinovaný průhledový displej je navíc promítá přímo do zorného pole řidiče. KONA Electric zároveň nabízí široký sortiment prvků aktivní bezpečnosti Hyundai SmartSense, jakými jsou například asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu a s detekcí chodců, asistent pro jízdu v jízdním pruhu nebo asistent rozpoznávání únavy řidiče.  

Co je Zelené auto roku?

Zelené auto roku je anketa, jejímž cílem je ocenit vůz, který v daném roce podle názoru odborné poroty nejvíce přispívá ke snížení zátěže na životní prostředí. Cílem je zviditelnit a podpořit alternativní a další technologie v automobilovém průmyslu ovlivňující zatížení životního prostředí.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka