Hyundai Motorsport věří ve Španělsku v návrat na špičku WRC

Hyundai Motorsport věří, že se mu ve Španělsku podaří vrátit do hry o šampionát WRC 2017. Do katalánské rallye nasadí tři posádky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Do katalánské rallye Hyundai Motorsport nasadí tři posádky. Thierry Neuvilla, domácího Dani Sorda a nově i norského jezdce Adrease Mikkelsena, se kterým podepsal kontrakt na následující dvě sezóny.

Na týmy čeká tradiční mix asfaltových a šotolinových tratí. Nejnáročnější bude páteční večer, kdy mechanici musí vozy přenastavit ze šotoliny na asfalt v intervalu pětasedmdesáti minut. Po dvou zklamáních z Finska a Německa chce tým Hyundai zabojovat o návrat do čela bodování šampionátu. Loni a předloni se mu ve Španělsku dařilo, když skončil těsně pod první příčkou. Na jezdce čeká při Rally de Espana od čtvrtka do neděle celkem 19 rychlostních zkoušek o celkové délce 312.02km.

„Máme za sebou dlouhou letní přestávku, kterou jsme využili pro obnovu sil. Chceme ve Španělsku zabojovat o přední příčky a do závěru sezóny jdeme s velkým odhodláním. Vítáme v týmu Andrease a doufáme, že společně s Thierrym a Danim, pro kterého je to domácí rallye, dokáží předvést své maximum,“ uvedl šéf týmu Michel Nandan a dodal: „Andreas Mikkelsen do týmu rychle zapadl. Je na něm znát velké odhodlání a profesionalita, a proto jsme rádi, že se nám ho podařilo získat hned na dvě sezóny. Už se nemůžeme dočkat, až ho uvidíme v akci jak ve zbývajících rallye letošní sezóny, tak i v příští sezóně," uvedl šéf týmu Michel Nandan.

Hyundai Motorsport podepsal smlouvu s Mikkelsenem na dva roky

Norský jezdec Andreas Mikkelsen podepsal s týmem Hyundai Motorsport kontrakt na následující dvě sezóny, objeví se však již ve zbývajících rallye té letošní. Za volant speciálu Hyundai i20 WRC Coupe usedne vedle krajana Anderse Jagera.

„Jsem moc rád, že mi Hyundai Motorsport nabídl příležitost vrátit se do seriálu WRC na plný úvazek. Je jasné, že se připojuji k týmu světové úrovně s reálnými šancemi na zisk titulů," uvedl Andreas Mikkelsen.

Čtvrtá posádka Hayden Paddon/Seb Marshall zůstává v týmu i pro příští sezónu.

Tip pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 04.10.2017 13:46



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka