Hyundai uvádí na trh nový model IONIQ

Hyundai uvádí na trh nový model IONIQ, nejnovější edici svého revolučního ekologického modelu s rozsáhle vylepšenou konektivitou a designem.

Cílená propagace v Plzni

Hyundai uvádí na trh nový model IONIQ, nejnovější edici svého revolučního ekologického modelu s rozsáhle vylepšenou konektivitou a designem.


IONIQ byl v době své premiéry v roce 2016 prvním automobilem na světě koncipovaným od začátku pro tři různé elektrifikované pohony – hybridní, hybridní s možností vnějšího nabíjení a výhradně elektrický. Nabídka modelů IONIQ byla nyní vylepšena rozšířenou technickou výbavou a modernizovaným vzhledem.

Nový IONIQ je vybaven vyspělými službami Blue Link® v oblasti konektivity, souborem asistenčních systémů a prvků aktivní bezpečnosti SmartSense™ a nejmodernějšími funkcemi informačních a zábavních systémů. Navíc byl vylepšen také jeho vnější a vnitřní design. Řidiče nového modelu IONIQ Electric navíc potěší o 36 % větší kapacita pro ukládání elektrické energie (nyní 38,3 kWh) díky modernizované sadě akumulátorů.

Nový IONIQ se třemi elektrifikovanými pohony poskytuje inovativní řešení pro mobilitu

Kapacita akumulátorů nového modelu IONIQ Electric byla zvýšena z 28 kWh na 38,3 kWh. Díky tomu mohou řidiči překonávat větší vzdálenosti mezi nabíjením. Nový IONIQ Electric se tak může pochlubit o 36 % větší kapacitou pro uložení elektrické energie, která umožňuje celkový dojezd 294 km. Elektromotor poskytuje nejvyšší výkon 100 kW a maximální točivý moment 295 Nm. Elektromobil je standardně vybaven výkonnější nabíječkou 7,2 kW pro nabíjení střídavým proudem ze zásuvky typu 2. Při použití stojanu pro rychlé nabíjení výkonem 100 kW lze akumulátory nabít na 80 % kapacity za pouhých 54 minut.

Nový IONIQ s novou úrovní konektivity

Nový IONIQ je vybaven systémem síťového propojení vozidla Hyundai Blue Link®. Integrovaná telematika umožňuje řidiči modelu IONIQ Electric na dálku spustit nebo vypnout motor prostřednictvím aplikace pro chytré telefony. U všech verzí modelu IONIQ je tímto způsobem možné dálkově zamknout nebo odemknout dveře nebo ovládat klimatizaci vozidla. Majitelé verze Plug-in nebo elektromobilu mohou díky této technologii také na jakoukoli vzdálenost zkontrolovat stav akumulátorů, aby zjistili, kdy bude nutné vozidlo nabíjet. Díky systému Blue Link® je možné nabíjení dálkově ovládat a případně naplánovat prostřednictvím aplikace.

Hyundai s novým modelem IONIQ zavádí také eCall. K telefonickému spojení se záchrannými službami dojde automaticky po aktivaci airbagů nebo stisknutím tlačítka umístěného nad vnitřním zpětným zrcátkem. 

Modernizovaný vnitřní design

Kromě standardního černého čalounění sedadel mají zákazníci na výběr čtyři barvy kůže: černou, šedou ve dvou odstínech, červenou Umber (výhradně pro verze Hybrid a Plug-in) a Electric Shadow (výhradně pro verzi Electric). Ozdobné prvky na přístrojové desce jsou v odstínu tmavého chromu.

Pod novým širokoúhlým displejem audiovizuálního a navigačního systému s úhlopříčkou 10,25“ se nachází nově uspořádaný ovládací panel topení a klimatizace, který se vyznačuje elegantní lesklou povrchovou úpravou. Nová dotyková ovládací tlačítka umožňují intuitivní ovládání funkcí topení, ventilace a klimatizace. 

Vylepšení doznal také design exteriéru

Příď nového modelu IONIQ ve verzích Hybrid a Plug-in má nově navrženou masku chladiče se síťovou mřížkou. Příď nového modelu IONIQ Electric byla modernizována také novým osobitým vzorkem na uzavřeném panelu masky chladiče. Všechny verze mají nový design předního nárazníku se stříbrnou lištou ve spodní části a novou antracitovou lištu na zadním nárazníku, které vytvářejí ještě ušlechtilejší a dynamičtější vzhled.

Nejširší soubor bezpečnostních prvků a funkcí v segmentu

Všechny verze nového modelu IONIQ jsou vybaveny komplexním souborem vyspělých technologií Hyundai SmartSense, které přispívají k mimořádně komfortní a bezpečné jízdě. Nejmodernější asistenční systémy nepřetržitě sledují okolí vozidla a chrání řidiče za jízdy před potenciálními riziky.

Asistent pro hospodárnou jízdu: nejmodernější technologie pro snižování spotřeby paliva

Nové modely IONIQ Plug-in a Hybrid jsou vybaveny asistentem pro hospodárnou jízdu Eco DAS (Eco-Driving Assist System), který pomáhá snižovat spotřebu paliva. Integrovaný asistent pro setrvačnou jízdu analyzuje informace z navigačního systému o průběhu trasy a upozorňuje řidiče na blížící se úseky, vyžadující pomalejší jízdu (například odbočka, křižovatka, dálniční sjezdy, apod.). Cílem této funkce je snižovat spotřebu paliva a minimalizovat používání brzdové soustavy.

Systém Eco DAS je navíc vybaven předvídavým systémem řízení energetických toků, který řídí procesy nabíjení a vybíjení akumulátorů ve stoupáních nebo klesáních, aby byla maximálně využívána kapacita akumulátorů.

Nové modely IONIQ Hybrid, Plug-in i čistě elektrická verze budou pro zákazníky na českém trhu k dispozici od září 2019.

Poznámka redakce: Pokud vás zajímají auto novinky, zvýhodněné cenové nabídky nových vozů, nová auta za akční ceny anebo zajímavé marketingové kampaně zaměřené na prodej nových automobilů, doporučujeme vám navštívit stránku nová auta v akci. Hledáte ověřená skladová auta s garantovanými parametry? Navštivte stránku skladové vozy ihned k dodání.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai, ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka