I únorová zima na Špičáku drží lednové parametry

O pololetních prázdninách špičácké sjezdovky nehostí žádnou sportovní akci, jsou k dispozici jen pro veřejnost.

Cílená propagace v Plzni

Dalších deset centimetrů čerstvého sněhu připadlo v tomto týdnu na šumavském Špičáku a sjezdovky si stále udržují 80 – 100 centimetrovou vrstvu. Lyžuje se na dobrých površích jako v předchozích třech lednových týdnech.

„Dnes je to už 61. den od startu lyžařské sezony u nás. Únorem zahajujeme už třetí měsíc zimního provozu, což nebývalo poslední tři roky zvykem. Nejen v porovnání s loňskem, kdy se za stejné období lyžovalo teprve pouhých 26 dnů, máme také nyní nejlepší podmínky za posledních zhruba pět let. Odráží se to logicky na dobré návštěvnosti, když leden atakoval počty rekordních sezon,“ zhodnotil zhruba první polovinu sezony (pozn.: na Špičáku se většinou končí na přelomu března a dubna) provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

„I přes téměř rekordní návštěvnost se v pracovní dny ledna jezdilo úplně bez čekání a o víkendu byla zatím nejdelší čekací doba na lanovce 8 minut. Tuto sobotu a neděli také nepořádáme žádné sportovní akce, takže sjezdovky jsou volné pro veřejnost,“ dodal V. Kasík.

O pololetních prázdninách má být podle předpovědi počasí v pátek 3. února v nadmořské výšce špičáckého areálu teplotní inverze a teploty nad nulou. V sobotu 4. respektive v neděli 5. února už klesnou a budou se pohybovat okolo, nebo pod bodem mrazu.

Další aktuální info (včetně záběrů z kamer u rozhledny a nástupu na lanovku): www.spicak.cz.

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance, Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí vokolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka