Jak se vyhnout proloženinám?

Výběrem správné matrace se dá proleženinám bránit. Existují totiž speciální antidekubitní matrace a systémy standardně používané jak ve zdravotnických zařízeních tak i v domácí péči.

Jarní servisní akce AUTO CB

Proleženiny přes veškerý pokrok v medicíně postihují až 23 % hospitalizovaných pacientů! 


Jedna z nejúčinnějších antidekubitních technologií využívá efektu nulového tlaku. Tyto matrace pracují na alternujícím principu. Léčebného a preventivního účinku dosahuje tím, že se jednotlivé segmenty střídavě vypouští a opětovně nafukují. Jednotlivé rizikové partie tak nejsou v pravidelných časových intervalech
vystaveny žádnému tlaku a mohou se plně prokrvit, přičemž tělo pacienta má po celou dobu cyklu potřebnou oporu.

Kvalitní a „chytré“ matrace sehrávají stále důležitější roli při procesu rekonvalescence, ale i v dlouhodobé péči

Dalším úspěšným systémem jsou matrace s konstantně nízkým tlakem (CPL) v kombinaci s mikroklimatickým efektem (MCM). Efektivní prevence dekubitů (proleženin) je dosažena díky stále udržované hodnotě tlaku a přímé regulaci vlhkosti a teploty mezi pokožkou pacienta a povrchem matrace.

Aktivní antidekubitní matrace určené pro dlouhodobou péči využívají alternujícího principu s efektem nulového tlaku. Velkou službu poskytují i samostatné aktivní vrstvy tzv. overlay, které mohou být položeny na stávající pěnovou matraci v případě vzniku dekubitů nebo jejich zvýšeného rizika. Podobný princip využívají i hybridní systémy – kombinace aktivní a pasivní matrace.

Antidekubitní systémy nabízí eshop SZO.cz

Provozovatelem zdravotnického eshopu www.szo.cz je společnost KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o. Jde o tradiční, ověřenou a certifikovanou firmu, která dováží kvalitní antidekubitní systémy z Itálie. Zmíněné firma nabízí své služby již od roku 1998 a specializuje se na prodej špičkových lékařských přístrojů, zdravotnické techniky a dezinfekce.

Pokud si s výběrem matrace či lůžka proti proleženinám nevíte rady, kontaktujte specialisty ze společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty na specializovaný obchod s antidekubitními systémy:

KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.
Přemyslova 25 (naproti OC PLAZA)
301 00 PLZEŇ

E-mail: krasny@szo.cz
Telefon: 377 424 999
www.szo.cz

FACEBOOK

Autor: Kateřina Štveráková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka