Jak vybrat správnou matraci?

Přemýšlíte, jak si vybrat správnou matraci do postele? Máme pro vás 3 dobré rady!

Cílená propagace v Plzni

3 rady jak si vybrat správnou matraci

1. zvolte správnou tvrdost podle své váhy a naturelu

Tvrdost matrace je vždy subjektivní záležitost a skutečně vždy záleží na vašem pocitu spokojenosti. Pro těžší váhy může být tvrdá matrace měkká a naopak. Většina výrobců matrací uvádí tvrdost pomocí stupnice 1 (měkká) až 4 (extrémně tvrdá). Poznámka: příliš měkká matrace je hrozba pro bederní páteř. Pokud máte potíže se zády a hledáte ortopedické matrace, doporučujeme vám vyzkoušet zdravotní matrace.

Stupnice tvrdosti matrací

  • 1 = měkká matrace pro muší váhy a dorost

  • 2 = střední tvrdost matrace pro nižší váhy a pro ty z vás, kteří preferují měkčí lože

  • 3 = tvrdší matrace i pro větší zátěž nebo pro spáče, kteří dávají přednost tvrdšímu spaní

  • 4 = extremní tvrdost se hodí pro velmi velkou zátěž matrace (viz článek Matrace pro vysoké váhové zatížení až do 180 kg) nebo pro toho, kdo spí rád tzv "jako na prkně"

2. vyberte si matraci podle výšky jádra

Pokud je matrace uložena na pevném roštu či desce, jádro matrace by mělo být vysoké alespoň 14 cm. Vyšší jádro matrace zajistí nejen větší komfort, ale také lepší rozložení váhy (důležité pro ty, kdo mají problém se správným prokrvováním těla) a také se dostatečně dokáže přizpůsobit tvaru těla. Doporučujeme vám podívat se na přehlednou tabulku matrací s různou výškou jádra na stránce české matrace na míru.

3. zvolte správný typ matrace

  • Mezi dnes nejprodávanější typy matrací patří pěnové matrace. Jsou vyráběny z různých typů polyuretanových (PUR) pěn, studených (HR) či RE desek nebo různých fyziologicky zónovaných profilů. Jsou vhodné jak na pevné, tak i na lamelové rošty.

  • Matrace z paměťové pěny jsou známé také jako líná, viscoelastická nebo termo pěna. Tato pěna se dokonale přizpůsobí tělu, reaguje na tělesnou teplotu, která mění její vlastnosti. Viscoelastická pěna se poddá tělu a stabilizuje ho v optimální poloze, což přispívá ke klidnému spánku. Používá se do ložných ploch matrací v různých tloušťkách a většinou v kombinaci s jinými materiály (PUR a HR pěny).

  • Latexové matrace mají tuhost 1 až 2 a jsou vhodné na lamelový rošt. Vynikají dlouhou životností a stálostí. Pro vyšší tuhost se vkládá deska z kokosových vláken (gumožíně).

  • Pružinové matrace nejsou vhodné pro uložení na lamelový rošt, protože jej vlastně nahrazují. Výhodou je dobré odvětrávání a tím i odolnost proti plísním.

  • Matrace z BIO pěny jsou vhodné pro alergiky. Jde o matrace s bioaktivní úpravou na bázi přírodních rostlinných esencí. V našem případě BIO pěna free PUR-GREENFIRST® s přísadou výtažků z citronu, levandule a eukalyptu. Bez chemických a fixačních látek. Garance likvidace roztočů s účinkem 93 % do 1 týdne a 100 % do 6 týdnů. Pro dosažení 100% ochrany doporučujeme tyto matrace zakoupit v potahu Greenfirst.

  • Antidekubitní matrace jsou speciálně vyvinuté pro zdravotnictví a pečovatelství. Matrace jsou klinicky testované a jsou navržené tak, aby snižovaly riziko vzniku proleženin (dekubitů) u dlouhodobě ležících pacientů.

Věříme, že jsme vám tímto článkem pomohli v rozhodování při výběru správné matrace. Pokud stále váháte nebo máte dotazy k výběru matrací, kontaktujte nás, prosím.

Kontakty:

Telefon: 777 20 10 80
E-mail: info@matrimex.cz
E-shop: www.matrace-store.cz

Kamenná prodejna v Plzni: 
Matrimex s.r.o.
Malická 3
30100 Plzeň

Autor: Ivo Petrásek - WEBSTR Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka