Je vám zima? Přijďte si pro topidlo!

Topná sezóna ještě nezačala. Je vám doma zima? Máte v kanceláři ruce jak kus ledu? Pořiďte si topidlo a krásně se zahřejete.

Cílená propagace v Plzni

Ohřejte se v chladném období

Dostatek tepla je jedním z faktorů, které ovlivňují kvalitu a pohodlí bydlení v chladném období v roce. S nadcházejícím podzimem je potřeba občas přitopit, ale jaký zdroj tepla zvolit? Existuje hned několik možností jak byt nebo dům vytopit.

Olejový radiátor

Olejový radiátor je řešením spíše přídavného charakteru, ale i tak se těší poměrně velké oblibě. Olejový radiátor je mobilní a snadno ovladatelný.  Ke svému chodu potřebuje elektřinu, proto je doporučován a využíván spíše jako prostředek k občasnému přitopení v místnosti, kde dokáže zvýšit teplotu během poměrně krátké doby po zapnutí. Zabudované ventilátory u vyšších modelů se postarají o distribuci tepla. Oblíbený je zejména na chatách a chalupách. Díky kolečkům je topidlo mobilní a lze s ním manipulovat podle potřeby. Díky své olejové náplni dokáží vyzařovat teplo i po vypnutí.

Teplovzdušný ventilátor

Teplovzdušné ventilátory obsahují jak topný článek, který je zdrojem tepla, tak i ventilátor, který žene teplý vzduch do prostoru. Jsou přizpůsobeny pro snadné přemisťování. Vybaveny jsou mechanickou pojistkou, která topidlo automaticky vypne, pokud dojde k jeho převrácení. Využití najdou pro lokální přitápění v rozlehlých prostorách, kde není nutní vytápět celý prostor. Většinu z nich lze v létě použít i pro ochlazování, přepnutím na studený stupeň.

Přímotopy

Klasické přímotopy, jinak také nazývané konvektory bývají nejčastěji nástěnné nebo pevně instalované topidla pracující na jednoduchém principu výměny vzduchu o různých teplotách. Přímotop nasává dolní částí topidla chladný vzduch, který po ohřátí topným médiem samovolně vystupuje mřížkou v horní části konvektoru. Konstrukce přenosného přímotopu často obsahuje ještě přídavný ventilátor, podporující výměnu vzduchu. Přenosné konvektory v drtivé většině nejsou určeny pro trvalé vytápění, ale jen jako dočasné nebo přídavné zdroje tepla. Z principu své konstrukce přímotopy způsobují nežádoucí víření vzduchu a prachových částic, jsou tedy nevhodné pro alergiky a osoby s dýchacími obtížemi.

Nástěnná klimatizace

Máte-li v domě nebo bytě nástěnnou klimatizaci, můžete jí využít i na přitápění v těchto chladných podzimních dnech, pokud nechcete roztápět kotel.

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás!

ELEKTRO EFEKT s.r.o.
Sportovní 783
339 01 Klatovy

Telefon: +420 376 322 653
Mobil: +420 724 824 420
Email: e-shop@elektroefekt.cz
Web: www.elektroefekt.cz

Fotogalerie
Autor: ELEKTRO EFEKT s.r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka