JELI FANDIT DO PACOVA RUDOVI WESCHTOVI

„Tak pojedem nebo nepojedem? Je to kus cesty. Ale zase – kolipakrát budem moct Rudyho tady u nás vidět závodit. No jo, ale jestli pojedem skoro 200 km tam a 200 km zpátky a on si někde na trati „ustele“ , tak to bude k naštvání. Ale zase – jestli se dobře umístí a nebudem u toho, to bude k naštvání ještě víc. “ – takhle nějak probíhala celý minulý týden u nás doma diskuze. Točila se kolem jediného tématu, a sice ... The post JELI FANDIT DO PACOVA RUDOVI WESCHTO

Cílená propagace v Plzni

„Tak pojedem nebo nepojedem? Je to kus cesty. Ale zase – kolipakrát budem moct Rudyho tady u nás vidět závodit. No jo, ale jestli pojedem skoro 200 km tam a 200 km zpátky a on si někde na trati „ustele“ , tak to bude k naštvání. Ale zase – jestli se dobře umístí a nebudem u toho, to bude k naštvání ještě víc. “ – takhle nějak probíhala celý minulý týden u nás doma diskuze. Točila se kolem jediného tématu, a sice  jet fandit Rudovi Weschtovi v neděli 1. května  do Pacova na první závod letošní sezony v MM ČR v motokrosu nebo nejet.  Jasno nebylo do nedělního rána, kdy jsme nakonec poslechli dceru, která jet chtěla, a vyrazili jsme. Nejspíš proto, že polovina republiky po májce raději na silnici nevylézala, utekla cesta jako voda a my po 3h hodinkách parkovali v Pacově na obří louce, kde už bylo slušně auty narváno.  Však nám také pořadatelé, kteří nás zinkasovali za vstupné a parkovné poinformovali, že programy už jsou vyprodány. “ Takže nejen stříbrští, ale ani pacovští nemají dost programů, jak to ti organizátoři sakra počítají,“ prolétlo mi hlavou.  Nevadí. Však my víme, že Rudy má číslo 37, a jeho  pár největších soupeřů taky poznáme. Ještě zjistit, jaké číslo má Patrik Liška z Černošína, tomu je taky třeba fandit, když je od nás.  Aha – no přece číslo 239, pravda to nám už vypadlo, neboť Patrik skoro celou loňskou sezonu po zranění „odpočíval“ a tudíž jsme ho neviděli. To samé loni potkalo  dalšího skoro „ domácího“ Petra Smítku z Pňovan. Ani ten neunikl naší pozornosti. 
 Počasí super – neprší, je zataženo, žádné vedro, žádný prach – všechno nám jde na ruku, hlavně aby ten Rudy nepadnul.  Asi to není moc sportovní, ale kategorii žen a veteránů jsme trošku vypustili neb jsme chtěli nejdřív zajít do depa zjistit, jak si Ruda vedl v kvalifikaci. Táta Weschta povídal, že šestej – takže dobrý. No a pak už alou k trati, začíná první  závod MX2.  Bylo opravdu na co koukat, závodníci lítali při obřích skocích až se tajil dech. Nakonec  vyhrál prima madˇar  Bence Szvoboda  před „frantíkem“ Jaulinem Sulivanem.  A už je to tady, startuje nejsledovanější třída MX1. Tam je ten „náš“. Nevím, jakou  mají jezdci těsně před startem tepovou frekvenci, ale věřím, že alespoň v tomhle jsme se jim hóódně přiblížili, kdo ví zda jenom přiblížili ….. .  Uf,  vnitřně se pomalu uklidňujem. Ruda odstartoval opravdu skvěle na třetí pozici, a  tak i po  skvělé jízdě dojel, i když ke konci mu dýchal na záda ostřílený Martin Žerava  a my trnuli, že Rudymu dojde dech a té první vytoužené bendy v MX 1 se ani tentokrát nedočkáme. O malinko lepší byli jen Smítka a Michek. Lišák po strkanici a pádu několika jezdců hned po startu uzavíral startovní pole, ale postupně se protlačil až na konečné 17. místo v cíli. Jakpak to asi bude v druhé rozjížďce? Při startu stojíme strnule na protějším kopci, husina po celém těle a doufáme, že start dopadne stejně dobře jako v první jízdě.  No, na to, že to chvíli vypadalo, že byl Rudiš uvnitř chumlu jezdců uzavřen, vyjíždí v zatáčce nakonec na  solidní 6. pozici. Té se chvíli držel, ale pak přichází malinkatý pádeček a Ruda se lehce propadá někam na konec první desítky. Sakra, to je tedy pech. Nicméně úsměv se nám postupně vrací na tvář neb Ruda se propracovává dopředu, už je na 7. pozici, když suverénně vedoucí jezdec Jára Romančík dělá obrovskou chybu a ošklivě padá. Než se vrátí na tratˇ´, je Ruda už v pohodě na jistém 6 místě, na němž též dojíždí. První dva si pořadí v cíli prohodili, vyhrál Michek před Smítkou a třetí byl Michalec. Lišák tentokráte končí na dobrém 10. místě. Tak a jak to vyjde celkově po dvou jízdách, jednou třetí, podruhé šestý, jaké bude celkové pořadí, bude to stačit na tu bednu? Je to tam jupíí - opět bedna – Ruda se v prvním závodě BUKSA ADOS MM ČR umístil celkově na třetím místě za Martinem Michkem a Petrem Smítkou.  Odjíždíme spokojeni, dobře jsme udělali, že jsme jeli. Za měsíc  vyrazíme  do Kramolína na další závod a  doufáme, že si Rudiš tu bednu opět užije a my samo sebou s ním.
Monika Šavlová

 
 
The post JELI FANDIT DO PACOVA RUDOVI WESCHTOVI appeared first on Martina Sihelská.

Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.05.2016 11:06




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka