Kaznějovská ulice Ke Koupališti má zcela nový kabát

Město Kaznějov zrekonstruovalo jednu ze svých místních komunikací Ke Koupališti. Hlavním důvodem investiční akce v celkové výši téměř 16 milionů korun bylo zvýšení bezpečnosti chodců.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hlavním důvodem úplné rekonstrukce ulice Ke Koupališti v Kaznějově byla bezpečnost chodců. Ti byli doposud nuceni po velmi frekventované silnici chodit po krajnici. Od dubna se tak díky novému chodníku lemujícímu komunikaci o délce 640 metrů cítí bezpečněji.

S dlouho očekávanou generální opravou místní komunikace započala stavební firma již v červnu loňského roku. „Termín dokončení byl naplánován na měsíc říjen, ale protože se zjistilo, že v prostoru hasičské zbrojnice je nedostatečné krytí plynovodu a je také nutné rekonstruovat část vodovodního řadu, práce se prodloužily o několik měsíců,“ vysvětlila místostarostka města Eva Šimlová. K předání stavby tak došlo až začátkem dubna.

Veškeré náklady spojené s touto akcí, jako výstavba chodníku a opěrné zdi, úprava prostranství před hasičskou zbrojnicí, vybudování parkovacích míst, zpomalovacích pruhů, přístupů k rodinným domům a projektu se vyšplhaly na 15 milionů 635 tisíc korun a Město Kaznějov je uvolnilo ze svého rozpočtu. Dalších 330 tisíc korun bylo zapotřebí vynaložit na opravu ulice Dlouhá, která sousedí s komunikací Ke Koupališti. Zde proběhla oprava vodovodního řadu a též se pyšní novým asfaltovým povrchem.

Komunikace Ke Koupališti vede od hasičské zbrojnice přes zástavbu rodinných domů až na konec města, kde navazuje na stromovou alej vedoucí k místní retenční nádrži, která je v letních měsících hojně využívána místními občany ke koupání a odpočinku.

Fotogalerie
Autor: Valentýna Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 7 roky

    Nám maminkám na mateřské dovolené vybudování chodníku velmi usnadnilo život v Kaznějově, jelikož cesta na koupaliště je oblíbená vycházková trasa s kočárky. Pro zvýšení bezpečnosti chodců bych doporučovala vybudovat i chodník v celé ulici Oborská, protože tam je bezpečnost kvůli chybějících chodníkům katastrofální! Nadávají na to všichni, bohužel to asi nikdo kromě mě neřekne veřejně.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.04.2017 19:53




7 (1)
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka