Kurz představí učitelům mateřských škol a dalším zájemcům výhody přírodních zahrad

Nadační fond Zelený poklad zve učitele předškolního vzdělávání a další zájemce z Plzeňského kraje na kurz o přírodních zahradách v mateřských školkách. Program pod vedením zkušených architektek proběhne v úterý 27. ledna od 9 do 15 hodin v regionálním dobrovolnickém centru TOTEM v Kaznějovské ulici 51 v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Během kurzu se o své zkušenosti podělí zahradní architektky Radka Matoušková aMagdaléna Smetanová zasociace LOCI. Ty nabídnou účastníkům odpovědi na otázky Čím je charakteristická přírodní zahrada v mateřské školce a proč je vhodnou volbou pro malé děti? Jaké jsou možnosti realizace, jak se na ní připravit, kolik to může stát a kde na to získat finanční prostředky? K čemu je dobré mít zpracovaný projekt a jak vypadá? Jak plánovat přírodní zahrady společně s architektem, dětmi, rodiči a učiteli? nebo Jak je to s následnou údržbou zahrady? a další,“ vyjmenovává témata kurzu Tereza Pelclová, manažerka cyklu kurzů a besed Environmentálně od mala aneb Environmentální vzdělávání pro trvale udržitelný rozvoj vmateřských školách.

„Naším cílem je zvýšit povědomí o přírodních zahradách při mateřských školách, které si vdnešní době získávají stále více příznivců. Přírodní zahrady totiž lépe než ty tradiční nabízejí dětem pestrý a rozmanitý prostor pro hru i odpočinek a zároveň poskytují i zdravou úrodu a spoustu zážitků hned za dveřmi školky,“ vysvětluje přínos přírodních zahrad Pelclová. Součástí programu bude i debata, jakým způsobem zlepšit situaci ohledně přírodních zahrad v mateřských školkách v Plzeňském kraji. Další zcyklu kurzů, tentokrát na téma Netradiční pěstování zeleniny vmateřské školce, proběhne 24. února 2015 opět vcentru TOTEM.

Kapacita kurzu „Přírodní zahrada v mateřské školce z pohledu architektek“ je omezená a je třeba se přihlásit předem, buď telefonicky na čísle +420777793729 nebo mailem na adrese sarka.fremrova@cpkp.cz. Pro učitele a učitelky zpředškolních zařízení je kurz bezplatný. Občerstvení pro účastníky je zajištěno. Více informací na www.zelenypoklad.org.

Kurz probíhá vrámci projektu Environmentálně od mala díky podpoře Evropského fondu pro regionální rozvoj Evropské unie Programu přeshraniční spolupráce Cíl 3 ČR - Svobodný stát Bavorsko. Investice do Vaší budoucnosti. Projekt je realizován i díky podpoře Města Plzně.

Posláním Nadačního fondu Zelený poklad je pomáhat nevládním neziskovým organizacím, školám a dalším subjektům v péči o životní prostředí s důrazem na projekty zaměřené na ekologickou výchovu nejen dětí a mládeže, ale i široké veřejnosti.Zřizovatelem fondu je město Plzeň.

Více informací: Tereza Pelclová, manažerka projektu, Nadační fond Zelený poklad, mobil: +420777 793 726, email: tereza@zelenypoklad.org, www.zelenypoklad.org.

Fotogalerie
Autor: Eva Haunerová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka