KYNOLOGOVÉ BUDOU MÍT NOVÉ CVIČIŠTĚ

Úplný konec, zastavení činnosti, hrozil kynologickému klubu ZKO 57 Stříbro (klub se jmenoval V Lipkách). Kvůli restitucím totiž přišel o cvičiště, protože nový majitel pozemku, na kterém měli kynologové zázemí, dal klubu výpověď z nájmu. Pejskaři se najednou ocitli bez nezbytného zázemí. To se ale změnilo, radnice našla jiný pozemek, který je pro cvičiště vhodný a pro jiné potřeby prakticky nevyužitelný. Klub tak zhruba po roce může zase začít budovat zázemí. „Městu se podařilo najít dosud nev

Jarní servisní akce AUTO CB




Úplný konec, zastavení činnosti, hrozil kynologickému klubu ZKO 57 Stříbro (klub se jmenoval V Lipkách). Kvůli restitucím totiž přišel o cvičiště, protože nový majitel pozemku, na kterém měli kynologové zázemí, dal klubu výpověď z nájmu. Pejskaři se najednou ocitli bez nezbytného zázemí.




To se ale změnilo, radnice našla jiný pozemek, který je pro cvičiště vhodný a pro jiné potřeby prakticky nevyužitelný. Klub tak zhruba po roce může zase začít budovat zázemí.




„Městu se podařilo najít dosud nevyužívaný pozemek, který je v sousedství fotovoltaické elektrárny a není možné jej využít třeba pro nějakou stavbu,“ potvrdil Deníku místostarosta Martin Záhoř.


„Tento týden pronájem pozemku kynologickému klubu projednala a schválila rada města,“ dodal místostarosta.


Kynologové mají pochopitelně radost. „Pozemek, který nám město pronajme, bude po dobu následujících patnácti let a snad i déle využíván jako kynologické cvičiště,“ uvedla předsedkyně klubu Ivana Šůsová.


Další dobrou zprávou pro příznivce psů ve Stříbře je fakt, že nový vlastník pozemku, ze kterého dostal klub výpověď, prodloužil nájemní smlouvu do 30. dubna a klub se tak bude moci v klidu vystěhovat.


Nejtěžší bude podle předsedkyně právě vybudovat nové zázemí. „Jsme nezisková organizace, která má 23 stálých členů, z toho čtvrtinu tvoří mládež. Z členských příspěvků hradíme běžné provozní náklady, opravy, elektriku, sekání trávy. Ušetřené peníze, což je asi 20 tisíc korun, jsme připraveni investovat do nového, náklady budou však mnohonásobně vyšší,“ uvedla Šůsová.


„Musíme areál oplotit, což je přibližně 260 metrů pletiva, 90 sloupků, vzpěry, vázací a napínací drát, brána, branka. Klubovna z Lipek se přestěhovat nedá, takže sháníme maringotku nebo buňku, abychom měli zázemí. Další buňku, kůlnu nebo kontejner potřebujeme na materiál. V Lipkách budou muset zůstat překážky, které jsou pevně spojené se zemí, takže budeme potřebovat aspoň novou kladinu,“ dodala.


Do budoucna by klub chtěl kromě klasického cvičiště pořídit do nového areálu také vybavení na agility, flyball a coursing.


„Bohužel, současný trend je takový, že výcviku psů se mnohem více věnují děvčata, takže i náš budovatelský potenciál je poněkud omezený. Jediné, co nám tedy nechybí, je chuť do vybudování nového cvičiště v co nejkratším čase. Pejsci stárnou rychle a my bychom s nimi ještě chtěli hodně dokázat,“ vyjádřila se předsedkyně klubu.


Ten prosí veřejnost o jakoukoliv pomoc. „Žádáme všechny, kteří by nám chtěli a mohli pomoci, ať se nám ozvou. Budeme potřebovat pomoc finanční, materiálovou i manuální.“


Začátek prací na proměně pozemku v kynologické cvičiště je závislý na terénních úpravách, které přislíbilo město.


Dále se budou stavět překážky a již zmiňované zázemí. „Pozemek, který město pro výcvik psů našlo, má ochranná pásma pro plynovod a další sítě, takže se na něm nesmí nic stavět. Ale překážky jsou nadzemní, takže podmínky pro tento druh pozemků neporušují. Také zázemí je v pořádku. Jak jsem se dozvěděl, jako klubovna by měla sloužit maringotka, která je mobilní a dá se v případě potřeby přemístit,“ uvedl stříbrský místostarosta.


Cvičiště budou moci využívat nejen členové klubu, ale i ostatní majitelé psů, kteří chtějí pomoci s výcvikem. Klub necvičí jen plemena sloužící jako služební psi, ale pro zájemce z řad široké veřejnosti pořádá výcvikové kurzy prakticky pro všechny druhy psů.


Autor: Jiří Kohout



Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/klub-nezanikne-ma-cviciste-20160212.html


Ilustrační foto: Martina Sihelská





The post KYNOLOGOVÉ BUDOU MÍT NOVÉ CVIČIŠTĚ appeared first on Martina Sihelská.

Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 13.02.2016 10:31




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka