Medvíďata podnikla výpravu do Hradiště

V úterý 13. 6. uskutečnila Lesní školka Medvíďata celodenní naučnou výpravu do Hradiště.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podstatná část výpravy do Hradiště byla věnována savci žijícímu podél řek, boborovi. Po troše teorie se Medvíďata naučila písničku "Když jde malý bobr spát" a zpívajíce vyhledávala pak stopy tohoto savce. Podél Radbuzy bylo ohlodaných kmenů stromů a větví hned několik. 

Součástí výletu byla také poznávačka bylin, lučních kvítí a stromů. Medvíďata měla za úkol během 2 minut najít co možná největší počet rostlin, které jsme si pak na společné výstavce pojmenovali popř. přidali poznatek o jejich praktickém využití. Na pomoc jsme měli atlas rostlin, stromů a také lupy, když jsme se potřebovali ujistit detailem.

Počasí bylo bezkonkurenční, slunce připalovalo a děti se už nemohly dočkat vytouženého cíle Hradiště, kde na ně čekalo osvěžení v podobě chladné řeky na brodění, stín a hlavně velká ztroskotaná pirátská loď. 

Medvíďata výlet opravdu nadchl, vraceli se šťastní a utahaní.

Nezbývá než dodat "víc takových dní."


Lesní školku Medvíďata podporuje Nadační fond Zelený poklad.

Do lesní školky Medvíďata denně dochází maximálně 15 dětí ve věku 2,5 - 6 let, den tráví vždy se dvěma pedagogy. Rodiče mohou své dítě přihlásit na celý týden anebo zvolit jen některé dny. Aktuálně probíhá zápis do Medvíďata na školkový rok 2017/18 a zbývá jen několik posledních volných míst. V roce 2017/18 bude zázemí školky umístěno ve skautských klubovnách u sv. Jiří na Doubravce. 

kontakty:

email: medvidata@skaut.cz, www.skolka.skauting.cz

Fotogalerie
Autor: Zdeněk Chval Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.06.2017 00:03




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka