MINI se předvedl na Rally Dakar 2017

Všechny tři vozy MINI John Cooper Works Rally dokončily svůj první Dakar.

Cílená propagace v Plzni

7 z 8 vozů MINI dokončilo celou vzdálenost letošní Dakar Rally

Další ročník dakarské rally je v cíli. Všechny tři nové vozy MINI John Cooper WorksRally jej úspěšně dokončily. Svými výsledky tyto zcela nové soutěžní vozy ukázaly, že dokáží navázat na mimořádnou spolehlivost jejich předchůdce – MINI ALL4 Racing. Navíc sedm z osmi zúčastněných vozů MINI dojelo do konce letošní Dakar Rally.

Dakarská rally 2017 byla, jako vždy, velmi náročná a plná výzev pro jezdce i spolujezdce

Špatné počasí a záplavy si vynutily zrušení dvou rychlostních zkoušek a zkrácení délky několika dalších. Nejelo se proto několik nejtechničtějších pasáží a délka soutěže se tak zkrátila o přibližně 1400 km

Tři vozy MINI v první desítce letošního extrémně náročného ročníku

Nejúspěšnějším jezdcem MINI byl Orlando Terranova (ARG) se spolujezdcem Andreasem Schulzem (D), kteří dojeli na celkově šestém místě.

MINI opět dokázalo svoji spolehlivost

I v letošním roce MINI opět dokázalo svoji spolehlivost, ale bohužel předpisy nám znemožnily dosáhnout lepších výsledků,“ řekl v cíli letošní dakarské rally Sven Quandt, ředitel týmu X-raid. A přidal vysvětlení: „Vozy vybavené vznětovými motory a pohonem všech kol jsou předpisy značně penalizovány. Na rychlých a nerovných úsecích jsme v letošním ročníku neměli šanci bojovat s buginami. I to je důvod, proč se v budoucnu budeme více soustředit na vozy s poháněnou pouze jednou nápravou.“

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky MINI a BMW ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Tip na závěr: Přečtěte si nový magazín Nové automobily v ČR. Je k dispozici online i ke stažení ve verzi PDF.

Autor: Kateřina Štveráková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka